Potrebno je:

  • 4 manja fileta ribe
  • 600 mililitara mleka
  • 900 grama kuvanog propasiranog krompira
  • 4 jajeta
  • 2 kašičice svežeg peršuna
    Za sos:
  • 2 kašičice butera
  • 4 kašičice brašna
  • mleko u kome se riba kuvala
  • 2 kašičice sitno iseckanog peršuna

Priprema
Zagrejati rernu na 190 stepeni. Ribu obariti, izvaditi iz vode i staviti u posudu u kojoj će se peći.

Za to vreme skuvati sos.  Zagrejati buter, staviti brašno i naliti mlekom, mešati dok se ne dobije sos, dodati peršun.

Jaja koja ste prethodno skuvali oljuštiti i isitniti, staviti preko ribe, preliti sosom, pa prekriti pireom od krompira.

Peći oko 30 minuta.


Predlog: Riblju pitu možete servirati sa kuvanim brokolijem i šargarepom.