Potrebno je:
- 4 manja fileta ribe
- 600 mililitara mleka
- 900 grama kuvanog propasiranog krompira
- 4 jajeta
- 2 kašičice svežeg peršuna
Za sos: - 2 kašičice butera
- 4 kašičice brašna
- mleko u kome se riba kuvala
- 2 kašičice sitno iseckanog peršuna
Priprema
Zagrejati rernu na 190 stepeni. Ribu obariti, izvaditi iz vode i staviti u posudu u kojoj će se peći.
Za to vreme skuvati sos. Zagrejati buter, staviti brašno i naliti mlekom, mešati dok se ne dobije sos, dodati peršun.
Jaja koja ste prethodno skuvali oljuštiti i isitniti, staviti preko ribe, preliti sosom, pa prekriti pireom od krompira.
Peći oko 30 minuta.
Predlog: Riblju pitu možete servirati sa kuvanim brokolijem i šargarepom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.