Potrebno je:

  • 250 g mlevenog belog mesa
  • 100 g pečuraka
  • glavica crnog luka
  • jaje
  • 2 kašike prezli
  • so, biber

Krompir pire:

  • 1 kg krompira
  • žumance
  • so

Paniranje:

  • belance
  • jaje
  • brašno
  • prezle

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. U mleveno meso dodajte sitno iseckane pečurke, propržen luk, jaje, prezle, začinite po ukusu i sve sjedinite. Nauljenim rukama pravite ćuftice i pržite ih na ulju.

Za pire očistite krompir, obarite ga, procedite, dodajte žumance i so po ukusu, pa napravite pire. Ostavite da se malo prohladi, pa uzimajte po kašiku, rastanjite na ruku, stavite po jednu ćufticu i obložite je krompir pireom. Svaku kuglicu uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje s belancetom i na kraju u prezle.

Pržite u dubljoj masnoći ili u fritezi.