Potrebno je:

  • 1/2 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1/3 struka praziluka
  • parče korena celera
  • malo peršuna
  • nekoliko grančica brokolija
  • nekoliko grančica karfiola
  • 2-3 prokelja
  • 1-2 šargarepe
  • malo paškanata
  • 1 paprika
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • jaje
  • so, biber

Priprema:
Povrće dobro operite i skuvajte u slanoj vodi. Skuvano povrće dobro ispasirajte u blenderu i vratite ga u vodu u kojoj se kuvalo. Ostavite da provri, isključite vatru ali ostavite na šporetu, pa umešajte umućeno jaje, kome ste dodali brašno i pavlaku. Sve dobro izmešajte, pa zagrejte (da ne ključa) pred serviranje.

Ukoliko vam je čorba pregusta, dodajte vrelu vodu.