Potrebno je:

200 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
jaje
1 kašičica soli
100 g putera
100 g rendanog kačkavalja
Za premazivanje: malo mleka
Za posipanje: 50 g parmezana 

Priprema

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo u posudi ili na radnoj površini. Napravite udubljenje u sredini i dodajte so i jaje. Pomešajte s jedim delom brašna i napravite gustu masu.

Dodajte parčiće ohlađenog putera i rendani kačkavalj i umesite glatko testo. Stavite ga u celofan ili kesu, pa u firžider da se ohladi. Razvaljajte ga na debljinu od tri milimetra, isecite štapiće, uvite ih u spiralu, premažite ih mlekom i pospite parmezanom.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Štapiće stavite u pleh i pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 minuta.

PROBAJTE I...