Studija koju su sproveli naučnici sa Pelotas Univerziteta iz Brazila, pokazala je da su žene koje su retko jele tamnu ili masnu ribu (kao što su tuna i losos) bile izložene većem riziku od anksioznosti u prvim mesecima trudnoće, u poređenju sa trudnicama koje su jele ribu bar jednom nedeljno. Taj procenat veće izloženosti anksioznosti nije zanemarljiv i iznosi čak 53 odsto. Takođe, vegeterijanke sa strožijim režimom ishrane, lišenim unosa ribe, imale su za 25 odsto veći rizik od anksioznosti u trudnoći.
Naučnici su blagotvorno dejstvo ribe povezali sa omega-3 masnim kiselinama koje sadrže.
Trudnicama se preporučuje da jedu one vrste ribe koje imaju nizak nivo žive, kao što su losos, som, konzervirana tunjevina, poručili su iz Administracije za hranu i lekove i Agencije za zaštitu životne sredine u Americi.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu