Studija koju su sproveli naučnici sa Pelotas Univerziteta iz Brazila, pokazala je da su žene koje su retko jele tamnu ili masnu ribu (kao što su tuna i losos) bile izložene većem riziku od anksioznosti u prvim mesecima trudnoće, u poređenju sa trudnicama koje su jele ribu bar jednom nedeljno. Taj procenat veće izloženosti anksioznosti nije zanemarljiv i iznosi čak 53 odsto. Takođe, vegeterijanke sa strožijim režimom ishrane, lišenim unosa ribe, imale su za 25 odsto veći rizik od anksioznosti u trudnoći.
Naučnici su blagotvorno dejstvo ribe povezali sa omega-3 masnim kiselinama koje sadrže.
Trudnicama se preporučuje da jedu one vrste ribe koje imaju nizak nivo žive, kao što su losos, som, konzervirana tunjevina, poručili su iz Administracije za hranu i lekove i Agencije za zaštitu životne sredine u Americi.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna