Potrebno je:
4 pakovanja + 50g piškota
kesica vanilin šećera
šolja vrućeg mleka
3 kašike likera od pomorandže
3 kašike ruma
100 g čokolade za kuvanje
300 g slatke pavlake
75 g šećera
150 g malina
25 g seckanog kandiranog voća
kesica šlaga
Priprema
1. Obložite činiju providnom folijom. Unutrašnjost činije obložite piškotama koje ste prethodno umakali u vruće mleko sa vanilin šećerom. Poprs kajte ih rumom i likerom.
2. Rastopite čokoladu. Umutite pavlaku uz dodatak šećera, pa odvadite 1/3 mase sa strane. Maline i kandirano voće umešajte u veći deo umućene pavlake i time premažite zidove činije. Izdrobite 50 g piškota i umešajte ih sa rastopljenom čokoladom u ostatak pavlake. Sipajte taj krem u sredinu činije. Poklopite piškotama i pritisnite.
3. Stavite tortu u frižider preko noći. Ukrasite šlagom, malinama i svežom nanom.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu