Potrebno je:

4 pakovanja  + 50g piškota

kesica vanilin šećera

šolja vrućeg mleka

3 kašike likera od pomorandže

3 kašike ruma

100 g čokolade za kuvanje

300 g slatke pavlake

75 g šećera

150 g malina

25 g seckanog kandiranog voća

kesica šlaga

Priprema

1. Obložite činiju providnom folijom. Unutrašnjost činije obložite piškotama koje ste prethodno umakali u vruće mleko sa vanilin šećerom. Poprs kajte ih rumom i likerom.

2. Rastopite čokoladu. Umutite pavlaku uz dodatak šećera, pa odvadite 1/3 mase sa strane. Maline i kandirano voće umešajte u veći deo umućene pavlake i time premažite zidove činije. Izdrobite 50 g piškota i umešajte ih sa rastopljenom čokoladom u ostatak pavlake. Sipajte taj krem u sredinu činije. Poklopite piškotama i pritisnite.

3. Stavite tortu u frižider preko noći. Ukrasite šlagom, malinama i svežom nanom.

Probajte i: