Ovog Uskrsa umesto torte ili kolača poslužite zanimljive i dekorativne kapkejkove (cupcakes). Ukusi su brojni (u nastavku je recept za kapkejk od šargarepe), a sa njihovim izgledom se možete igrati do “besvesti”.
Kapkejk od šargarepe (Carrot cupcakes)
Potrebno je:
260 grama brašna
1 1/2 kašičicea sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1 1/2 kašičica cimeta
4 velika jaja
1 šolja (200 grama) šećera
1 šolja (240 ml) ulja
2 šolje (210 grama) fino izrendane sveže šargarepe
1 šolja rendane jabuke (2 velike)
1/2 šolje (55 grama) brazilskog oraha ili oraha, grubo iseckanih
1 šolja (100 grama) suvog grožđa
Krem sir glazura:
1/2 šolje (113 grama) neslanog putera, sobne temperature
22o grama krem sira
3 šolje (330 grama) šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
Zagrejati rernu na 180 stepeni C . Podmazati maslacem kalupe za mafine ili staviti papirne korpice.
U odvojenoj činiji umutiti zajedno brašno, sodu bikarbonu , so i mleveni cimet.
U drugoj velikoj posudi umutiti jaja, šećer i ulje dok malo zgusne. Dodati brašno i mešati samo dok se ne sjedini. Sa velikom gumenom lopaticom ubaciti rendanu šargarepu, rendanu jabuka, iseckane orahe i suvo grožđe.
Ravnomerno podeliti testo u plehu i peći oko 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centru cupcakes ne izađe čista.
Izvaditi iz rerne i pustiti da se ohladi. Premazati krem sir glazurom.
Krem sir glazura: Umutiti mikserom puter dok ne postane kremast zajedno sa krem sirom. Postepeno dodavati šećer u prahu dok ne postane glatko, na kraju dodati ekstrakt vanile.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.