Potrebno je:
200 g sardela
kašičica vinskog sirćeta
2 čaše punomasne pavlake (ili posnog majoneza)
2 pasirana čena belog luka
sok limuna
so, maslinovo ulje
beli mleveni biber
tost
buter ili margarin
sveža menta
Priprema
Sardelama odstraniti glave zajedno sa utrobama, pa ih skuvati u slanoj vodi u koju treba dodati kašičicu sirćeta. Ocediti i samleti dva puta na mašini za meso ili još bolje u blenderu.
Riblju masu pomešati sa pavlakom ili posnim majonezom i belim lukom, kanuti par limunovih kapi, dodati kašičicu maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti.
Serviranje
Na topao dvopek namazati malo butera ili margarina, a riblju paštetu i ukrasiti listićima mente. Poslužiti po želji, najbolje sa paradajzom i feta sirom.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.