Potrebno je:
200 g sardela
kašičica vinskog sirćeta
2 čaše punomasne pavlake (ili posnog majoneza)
2 pasirana čena belog luka
sok limuna
so, maslinovo ulje
beli mleveni biber
tost
buter ili margarin
sveža menta
Priprema
Sardelama odstraniti glave zajedno sa utrobama, pa ih skuvati u slanoj vodi u koju treba dodati kašičicu sirćeta. Ocediti i samleti dva puta na mašini za meso ili još bolje u blenderu.
Riblju masu pomešati sa pavlakom ili posnim majonezom i belim lukom, kanuti par limunovih kapi, dodati kašičicu maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti.
Serviranje
Na topao dvopek namazati malo butera ili margarina, a riblju paštetu i ukrasiti listićima mente. Poslužiti po želji, najbolje sa paradajzom i feta sirom.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu