Potrebno je:
200 g sardela
kašičica vinskog sirćeta
2 čaše punomasne pavlake (ili posnog majoneza)
2 pasirana čena belog luka
sok limuna
so, maslinovo ulje
beli mleveni biber
tost
buter ili margarin
sveža menta
Priprema
Sardelama odstraniti glave zajedno sa utrobama, pa ih skuvati u slanoj vodi u koju treba dodati kašičicu sirćeta. Ocediti i samleti dva puta na mašini za meso ili još bolje u blenderu.
Riblju masu pomešati sa pavlakom ili posnim majonezom i belim lukom, kanuti par limunovih kapi, dodati kašičicu maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti.
Serviranje
Na topao dvopek namazati malo butera ili margarina, a riblju paštetu i ukrasiti listićima mente. Poslužiti po želji, najbolje sa paradajzom i feta sirom.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna