Kada napravite tortu isecite je u obliku kućice: prvo četvrtasti deo koji će biti temelj kuće i zidovi, a zatim izmerite koliki krov je potreban pa drugo četvrtasto parče torte isecite ukoso, sa obe strane da biste dobili oblik krova. Zatim iskrojite oblande za zidove i krov.
Umesto vrata stavite Belvita keks. Napravite korpicu od marcipana i stavite sitne cvetiće, pa je zakačite na deo nekog starog lančića i okačite o žičicu koji ste zaboli u kućicu.
Krov oblepite crveno obojenim marcipanom praveći oblik crepa, pa ga spojite čačkalicama koje ste zaboli na sva četiri ugla kućice. Ivicu krova slepite marcipanom i na kraju postavite dimnjak od marcipana zajedno sa vukom koji viri iz dimnjaka i napravljen je takođe od marcipana. Oko kućice pospite travu od kokosa a puteljak do kućice napravite od kamenih bombona.
Torta Katarina
Potrebno je:
11 jaja
450 g + 7 kašika šećera
200 g šećera u prahu
4 kašike brašna
150 g + 8 kašika oraha
2 kašike kakao praha
2 štangle rendane čokolade
100 g suvog grožđa
2 kašike ulja
250 g maslaca ili
margarina
1 prašak za pecivo
Priprema
Umutiti 6 jaja, 7 kašika šećera, 2 kašike brašna, 8 kašika mlevenih oraha, 2 kašike kakao praha, štanglu rendane čokolade i na vrh noža praška za pecivo. Ispeći dve kore.
Umutiti 5 belanca, 200 g šećera, na vrh noža praška za pecivo, 150 g seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 2 kašike brašna i 2 kašike ulja. Ispeći to kao srednju koru u istoj modli.
Krem 5 žumanca i 250 g šećera kuvati na pari uz neprestano mućenje da postane gusto. Umutiti 250 g maslaca sa 200 g šećera u prahu i sjediniti sa ohlađenim kremom. Naizmenično filovati kore ovim kremom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.