Potrebno je:
7 mladih tikvica
3 kašike pirinča
250 g mlevene svinjetine
so po ukusu
kašika začina od sušenog povrća
4 kašike ulja
4 kašike oštrog brašna
Priprema
Oljuštiti i izdubiti tikvice odgovarajućim nožem. Pirinač, meso, so i začin pomešati i time ih pažljivo puniti.
Zagrejati ulje, dodati brašno i pržiti oko minut da požuti. Zaliti sa oko litar hladne vode i mešati do kad prokuva. Spustiti napunjene tikvice, posoliti i kuvati na tihoj vatri oko 50 minuta.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna