Isecite kilogram bundeve na kriške, odstranite koru i mekani deo isecite na kockice veličine 2 santimetra. Izmrvite oko 400 grama sira. U posudi srednje veličine zagrejte 150 grama maslaca i propržite bundevu na laganoj vatri, povremeno mešajući. Ako bundeva zagoreva, dodajte dve kašike vode. Kad omekša, ubacite sir, dve kašičice soli i pola velike kašike šećera. Dobro promešajte i sklonite sa vatre.
Bundevu očistite od vlakana i semenki. Svaku krišku izbockajte na par mesta viljuškom i pospite šećerom. Pecite oko 30 minuta u dobro zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni. Bundeva je pečena kada je meka na ubod viljuške. Ako volite cimet pospite ga na bundevu pred služenje.
Semenke očistite od vlakana bundeve, rasporedite ih u tankom sloju u pleh i sušite na promaji. Pred pečenje poprskajte semenke vodom i posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 150-180 stepeni oko 20-30 minuta. Pazite da vam ne izgore. Grickajte ih uz dobar film ili omiljenu seriju.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.