Isecite kilogram bundeve na kriške, odstranite koru i mekani deo isecite na kockice veličine 2 santimetra. Izmrvite oko 400 grama sira. U posudi srednje veličine zagrejte 150 grama maslaca i propržite bundevu na laganoj vatri, povremeno mešajući. Ako bundeva zagoreva, dodajte dve kašike vode. Kad omekša, ubacite sir, dve kašičice soli i pola velike kašike šećera. Dobro promešajte i sklonite sa vatre.
Bundevu očistite od vlakana i semenki. Svaku krišku izbockajte na par mesta viljuškom i pospite šećerom. Pecite oko 30 minuta u dobro zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni. Bundeva je pečena kada je meka na ubod viljuške. Ako volite cimet pospite ga na bundevu pred služenje.
Semenke očistite od vlakana bundeve, rasporedite ih u tankom sloju u pleh i sušite na promaji. Pred pečenje poprskajte semenke vodom i posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 150-180 stepeni oko 20-30 minuta. Pazite da vam ne izgore. Grickajte ih uz dobar film ili omiljenu seriju.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna