Fotografija koja nam je ispunila srca: Maleni Gavrilo počinje da sedi (FOTO)

Maleni Gavrilo, koji je primio najskuplji lek na svetu, sada je napravio veliki napredak!

ZagavrilovuPobedu

Maleni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca primio je skupi lek zolgensmu pre 21 dan u jednoj bolnici u Budimpešti, a kako su njegovi roditelji objavili, napredak je već primetan.

Gavrilo je lepo odreagovao na terapiju i, kao što vidite, dosta je jači. Nije bilo nus-pojava, te se nadamo najboljem. Bili smo u izolaciji, pa od naredne nedelje krećemo sa fizikalnim terapijama. Gavrilo je dosta jači, glasniji je i polako počinje da sedi. Verujemo da će uz fizikalne terapije ostvariti još bolje rezultate. Budite i dalje uz nas, molite se za Gavrila, a mi ćemo vredno raditi i vežbati sa Gavrilom", objavili su roditelji na društvenim mrežama.

Roditelji malog Gaše imaju i poruku za sve ljude dobre volje u Srbiji.

"Na kraju, molimo vas da budete i uz naše male borce Boška i Anđelu koji se takođe bore za svoj lek i nadaju se svom parčetu neba u budućnosti", navode roditelji.

Gavrilo je inače rođen kao zdrava beba, ali su roditelji ubrzo primetili da slabo pomera ručice. Ispostavilo se da ima opaku spinalnu mišićnu atrofiju, a bio je još jedna beba koja je Srbiju podigla na noge u poslednjih godinu i po dana.

Nakon nekoliko meseci skupljeno je dva i po miliona evra koliko košta terapija najskupljim lekom na svetu.

Sada je Srbija pred još jednim velikim zadatkom - da sakupi istu svotu novca za dečaka Boška Gugletu iz Novog Sada. Mali Boško rođen je 14. januara, a dva i po meseca kasnije roditelji su primetili da je slabo pokretan. Usledila je strašna vest da je oboleo od spinalne mišićne atrofije. Dečak ne pomera ni ručice ni nožice, a krajem maja primio je prvu dozu spinraze.