Šest beba Kezije Romualdo su zdrave uprkos preveremenom porođaju. Ona je u 27. nedelji carskim rezom u bolnici u Kolatini na svet donela šest beba. Prva beba je bila tako sićušna da je dete stalo na dlan lekara.

Šestorke Kezije Romualdo su rođene nakon carskog reza u 27. nedelji u bolnici, nakon serklaža materice, procedure kojom se grlić materice drži zatvoren do kraja trudnoće. Sve bebe su rođene za nekoliko minuta i zdrave su, piše portal mirror.co.uk. Mama Kezija i njen suprug Magdiel Kosta (31) otkrili su da očekuju šest beba još u aprilu. Oni su već bili roditelji petogodišnje Eloe, pa su renovirali svoj dom kako bi bio adekvatan za veliku porodicu.

Kezia je 7. septembra bila podvrgnuta serklaži materice, a oko četiri nedelje kasnije operisana je carskim rezom u bolnici u Kolatini. Ukupno 32 medicinska profesionalca, uključujući lekare, medicinske sestre, fizioterapeute, medicinske tehničare, anesteziologe i pedijatre, bili su deo tima koji je porađao bebe.

Deset minuta nakon što je procedura počela, lekari su izvestili da je šestoro dece rođeno i da su sva zdrava. Jedan od lekara je tvrdio da je prva beba bila dovoljno mala da stane na dlan i da je otežano disala.

BONUS VIDEO

"OD PRIRODNOG POROĐAJA SMO NAPRAVILI BAUK!" Ginekolg: Carski rez je nužno zlo koje treba raditi samo u OVOM SLUČAJU kurir televizija


Izvor: Yumama