Na Fejsbuk stranici "Centar za mame" pojavila su se fotografije buđavog peciva, koje je navodno bilo dato trudnici sa rizičnom trudnoćom u bolnici u Kragujevcu za doručak. Kako su nakon toga saopštili iz UKC Kragujevac, ugovor za dobavljačem hrane, ekspresno je ukinut.

"Jedna buduća mama nam je poslala fotografije doručka za trudnice sa rizičnom trudnoćom iz bolnice u Kragujevcu. Nadamo se da je ovo izuzetak a ne pravilo i da će nadležni da se potrude da uspostave standarde dostojne čoveka i da ih održavaju", napisano je na ovoj Fejsbuk stranici.

Sa druge strane oglasio se u UKC Kragujevac.

"S obrzirom na incident koji se dogodio sa pecivom dobavljača koji ima potpisan Ugovor sa Univerzitetskim kliničkim centrom Kragujevac i sa kojim do sada nije bilo problema u nabavci, nakon neželjenog događaja od 26. juna 2021. godine, obaveštavamo javnost da je dobavljač za hleb i peciva učinio težu povredu ugovorne obaveze", piše u saopštenju UKC Kragujevac.

Oni su dodali da je UKC Kragujevac odmah raskinuo pomenuti Ugovor sa dobavljačem hleba i peciva. Takođe će u svemu biti primenjen institut negativnih referenci u smislu odredaba Zakona o Javnim nabavkama.

"Napominjemo da dostavljeni proizvodi nisu uticali na zdravlje pacijenta UKC Kragujevac", saopšteno je iz bolnice u Kragujevcu.