Amber Kasi (23) i njen suprug Skot odlučili su se za još jednu bebu. Mladi roditelji nisu mogli da skinu osmeh sa lica kada su saznali da je Amber trudna, ali sreća je pokvarena na pregledu u 20. nedelji trudnoće.

Na pregledu, doktorka im je rekla da se beba ne razvija dobro, da joj je leva strana srca manja od desne i da bi zbog takvog stanja trebalo da se operiše čim se rodi. Isto tako, bebe koje se rode s nepravilnim srcem često ne žive duže od pet godina.

"Doktor nam je uporedno pokazao srce naše bebe i otkucaje normalnog. Objasnio je da ne može da zna kakav će ishod tačno da bude i predložio nam je pobačaj", priča Amber.

Naime, u Engleskoj žene imaju pravo na pobačaj pre 24. nedelje trudnoće ako se otkrije ovakvo stanje.

"Plakali smo ceo dan, nismo znali šta da uradimo. Pozvala nas je medicinska sestra, pružila podršku i rekla da postoje grupe po društvenim mrežama u kojima su parovi koji su se našli u istoj situaciji. Brzo sam ih pronašla i podelili su s nama priče kako izgleda život sa bebom koja se rodi s nerazvijenim srcem. Dali su nam nadu i odlučili smo da nećemo da prekinemo trudnoću", priseća se Amber.

Na daljim pretragama saznali su da se leva strana srca razvija, ali doktori su otkrili novi problem - beba ima suženje aorte, pa ne dolazi dovoljna količina krvi u organe. Rečeno im je kako to može da dovede do oštećenja srca, ali i ostalih organa i da se može sve to da se popravi jedino operacijom. Promene nije bilo ni nakon pregleda u 30. nedelji.

Amber i Skot nisu hteli da kupuju nikakve stvari za dečaka jer nisu znali da li će ga na kraju voditi kući ili ne. Ipak, na još jednom pregledu saznali su da je protok krvi postao normalan i da se srce još bolje razvija, a u 36. nedelji, lekar im je rekao da je s bebom sve u redu. Dva dana nakon tog pregleda, rodio se Orton.

"Nisam mogla da verujem. Normalno je disao, a mene su obuzele emocije kada su mi ga dali. Ipak, sreća je kratko trajala, jer je ubrzo počeo teže da diše, pa su mu doktori dali antibiotike jer su sumnjali na infekciju. Ali, i to je prošlo i lekari su nam rekli da je sve u redu", priča Amber.

Ortonu je leva strana srca bila nešto manja od desne, ali samo četiri nedelje kasnije lekari su rekli da mu svi organi rade savršeno. Nisu mogli da objasne ovakav slučaj, jer je ovo za njih pravo čudo.

Pročitajte i...