NA Tiktok profilu Daily Dose of Smiles mama Kimberli svakodnevno objavljuje snimke svoje ćerkice Olajv, u nadi da će u svet uneti malo pozitivnosti. Njeni video-zapisi pokazuju ljubav koju nose deca sa Daunovim sindromom i šalju važnu poruku o normalizaciji tog stanja.

Roditelji su ovoj simpatičnoj devojčici za drugi rođendan pokloniti lutku koja liči na nju. Kad je otvorila kutiju i ugledala poklon, Olajvina reakcija bila je neprocenljiva. 

"Olajv je savršena za nas. Stvorena je upravo onakva kakva je trebala da bude. Ne vidimo da je Daunov sindrom njena mana. Vidimo samo Olajv", kaže Kimberli, odgovarajući ljudima koji misle da je verojatno teško roditi dete sa Daunovim sindromom.

Lutka koju je dobila devojčica je zapravo deo jedne kolekcije inkluzivnih lutki. Malo je reći da se devojčica oduševila poklonom!

"Svaka osoba sa Daunovim sindromom je važna i može uspeti u životu uz podršku i odgovarajućih pomagala. Trebalo bi da se borimo za njih i osiguramo da se osećaju uključeno, voljeno i zaštićeno."

Pročitajte i...