Izlivi besa ili tantrumi su faza kroz koju prolazi gotovo svako dete između 1. i 3. godine. Svaki roditelj će se složiti da su izlivi besa kod dece zaista neugodni. Događaju se kad ih niko ne očekuje, često bez normalnog povoda.

Jednu takvu situaciju snimila je jedna osoba na Tiktoku. Ispred zgrade je ugledala komšinicu sa detetom. Vratile su se iz kupovine i trebale da uđu u zgradu. Međutim, devojčici se to nije svidelo, pa se bacila na pod i počela da vrišti. Majka je pokušala da je podigne i objasni joj da moraju da idu kući. Nekoliko puta ju je uzela za ruku kako bi je sprečila da leži na podu, ali curica je odbijala saradnju. 

Dok je tvrdoglavo nastavila da leži na asfaltu, njena očajna majka je u ruke uzela telefon da nekoga pozove. Vidno uznemirena žena nije znala šta da učini. 

@lzrva18

Железная женщина..

♬ оригинальный звук - lzrva

Snimak je izazvao brojne reakcije. Neki su odmah rekli da su takve situacije razlog "zbog kog ne žele imati decu".

"Deca danas kontrolišu roditelje. Nemoguće je išta uraditi", "Sve što treba je udarac u guzu", "Ja bih otišla i ostavila je", nizali su se komentari.

Roditelji su, ipak, izrazili razumevanje.

"Imam dvoje dece i, verujte mi, kad budete imali decu - razumećete. Do tada, ne osuđujte i ne krivite majku. Ona je dobro postupila", napisala je jedna žena. 

"Priča kroz koju svaka mama mora kad tad proći", dodala je druga. 

Bilo je i onih s dobronamernim savetima.

"Dete treba pustiti da se isplače i izbaci velike emocije iz sebe. Onda će sve biti u redu."

Brojni roditelji traže savete kako da se nose sa izlivima besa kod dece, jer ih ljudi zbog toga osuđuju. 

Pogledajte kako možete reagovati: