Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neobična istraživanja: Roditelji koji imaju dvoje dece žive duže

Znate li da ćete verovatno produžiti životni vek ako imate dvoje mališana?

  Izvor: Foto: Shutterstock 1914649012

Analizirajući muškarce i žene rođene između 1911. i 1925. i njihovu decu, došli su do zaključka da će, zbog podrške njihovih sinova i ćerki, stres kod roditelja u starijim godinama života verovatno biti niži, što će dovesti do dužeg života.

Još jedno vrlo zanimljivo istraživanje pokazalo je da majke koje imaju dvoje biološke dece žive duže od žena koje nemaju decu ili imaju samo jedno dete.

Povezane vesti

Povezane vesti

Ipak, čini se da je imati dvoje dece jednako značajno za muškarce kao i za žene. Ista studija analizira i povezuje broj dece i životni vek muškarca. Rezultati su pokazali da u poređenju sa očevima bez dece ili sa jednim detetom, muškarci sa dvoje dece žive mnogo duže.

Čak i usvajanje može imati značajne koristi. Žene koje su usvojile dvoje dece imale su još duži životni vek u poređenju s biološkim majkama. A još je zanimljivije sledeće - kada se upoređuje broj usvojene dece i dugovećnost, roditelji s dvoje usvojene dece su duže živeli u poređenju s onima koji su usvojili jedno dete, ali i u poređenju s onima koji su imali četvoro usvojene dece.

Još jedan prilično zanimljiv zaključak je taj da se čini da usvajanje deteta dodaje tri godine očekivanom životnom veku majke. Usvajanje dvoje ili troje dece dodalo im je pet godina života. To bi se takođe moglo objasniti podrškom koju deca pružaju roditeljima u starijoj dobi.

Ista studija također je upoređivala poreklo dece koja su usvojena i očekivani životni vek njihovih roditelja. Majke i očevi koji su usvojili decu iz drugih zemalja imali su znatno duži životni vijek u poređenju s onima koji su decu usvajali u svojoj matičnoj zemlji, piše BrightSide.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica