Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očekivali su jednu, a dobili četiri bebe: Najsrećnija priča nakon 10 godina borbe za potomstvo (FOTO)

"Gotovo deset godina smo tako očajnički želeli da zasnujemo porodicu. Sad ćemo odjednom postati roditelji petoro dece", rekal je najsrećnija mama na svetu.

  Izvor: Foto: Printscreen / Instagram billcafferata

Nakon šest neuspešnih pokušaja veštačke oplodnje, sa poslednjim embrionom koji je ostao iz ciklusa iz kojeg se rodila i njihova ćerka Zoe, Sterlin Kaferata (36) i njen muž Bil su uspeli ponovo da "začnu". Sterlin, medicinska sestra, zatrudnela je ne sa jednom bebom - već sa četvorkama, i to ne na sasvim običan način.

To je bila neverovatna vest - poslednji embrion joj je na kraju doneo četvoro dece.

Povezane vesti

Povezane vesti

"Bila nam je potrebna cela večnost da se prilagodimo toj vesti. Znali smo da nam je to poslednji put da idemo na veštačku oplodnju, pa smo se u najboljem slučaju nadali jednoj bebi. Nikad nam nije ni palo na pamet da ćemo imati više od jedne bebe", objasnila je.

Par je saznao za četvorostruko iznenađenje u drugom mesecu trudnoće.

"Bili smo presrećni kad smo otkrili da sam ponovo trudna. Samo smo mislili da sam trudna sa jednom bebom i bili smo oduševljeni što će Zoe dobiti brata ili sestru", rekla je Sterlin.

"Kad sam išla na prvi ultrazvuk, doktorka je samo išla dalje i dalje sa skenerom i uporno gledala u ekran. Uhvatila me je panika da ne vidi otkucaje srca ili tako nešto, a tad se okrenula prema meni i rekla da ne može da verovuje - da se zapravo očitavaju četiri različita otkucaja srca", ispričala je i dodala da su muž Bil i ona mislili da su pogrešno čuli, nakon čega je doktorka pokazala zaslon ekrana na kojem je bilo očito da kucaju četiri različita srca.

Sterlin je u tom trenutku zamalo ostala bez vazduha od šoka.

"Skinula sam masku jer u jednom trenutku nisam mogla da dišem. Pogledala sam u Bila, a on je odednom pocrveneo, valjda od šoka", ispričala je kako je izgledao taj pregled na kom su otkrili vesti.

Onda su joj doktori objasnili da je uz embrion koji joj je umetnut veštačkom oplodnjom i koji se podelio na dva, njeno telo proizvelo još dva jajšca te da su svi istovremeno oplođeni - što je bilo pravo čudo.

"Gotovo deset godina smo tako očajnički želeli da zasnujemo porodicu. Sad ćemo odjednom postati roditelji petoro dece", rekla je uz osmeh Sterlin.

Trudnoća je protekla glatko, iako je pažljivo nadzirana, jer se trudnoća s četvorkama smatra visoko rizičnom. Sterlin je svakih četrnaest dana išla na ultrazvuk kako bi proverila jesu li sve četiri bebe dobro i rastu li pravilno.

U 29. nedelji trudnoće primljena je u bolnicu na održavanje trudnoće. Četvorke - sin Enco i ćerke Lenon, Stela i Frančeska rođene su krajem januara, kad je Sterlin bila trudna samo 31 nedelju, piše britanski "San". Četvorke su jako dobro napredovale. U februaru su mogli da odvedu kući dve bebe, a u martu druge dve.

"Samo činjenica da smo sad mogli odjednom da ih mazimo kad god smo poželeli je bila neverovatna. A Zoe je bila tako uzbuđena, još od porođaja, da nije mogla da dočeka da upozna svog brata i sestre", rekla je Sterlin.

"Neverovatno je napokon videti ih sve zajedno. Kad postanu dovoljno stari da razumeju, sve ćemo im ispričati o njihovom neverovatnom rođenju. I kako su njihovi mama i tata deset godina pokušavali da imaju dete, a onda ih je odjednom bilo pet", zaključio je Bil.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica