Natali Fernando (44) je šetala u Eseksusa svojim petogodišnjim sinom Rudijem kad je dečak doživeo izliv besa jer ga je majka zamolila da krenu dalje. Rudi ima poremećaj iz spektra autizma, a takvim osobama je teško da se preusmere na nešto drugo, posebno ako uživaju. 

"Moj sin obožava da se šeta, ali mrzi da se okrene i krene nazad. Zbog toga uglavnom šetamo u krugovima, ali sada to nije bilo moguće”, napisala je Natali na Fejsbuku. 

Rudy je zbog toga legao na zemlju i počeo da galami. Prolaznici su ih posmatrali, a Natalie se izvinjavala, jer izlivi besa njenog sina ponekad traju sat i duže i dečak zna da postane prilično agresivan. 

Tada je naišao muškarac imena Ijan koji je šetao dvogodišnje dete u kolicima. Odlučio je da napraviti potez koji bi mogao umiriti dečaka.

"Taj muškarac je moj heroj. Upitao je mog sina kako se zove, a kad sam mu pojasnila da ne razume jer je autističan, jednostavno je legao kraj njega na pločnik. Rudi je ubrzo ustao i krenuo da hoda prema kući", dodala je majka oduševljena Ijanovim potezom.

This man, a total stranger saved me today from either a meltdown lasting up to an hour or more or the alternative which...

Posted by Better to be Different on Понедељак, 12. април 2021.

Stranac ih je otpratio do automobila, a Natali kaže da nikad neće zaboraviti njegovu dobrotu i empatiju. 

"U svetu gde možete biti bilo šta, budite dobri", poručila je.

Pročitajte i...