Evropsko istraživanje pokazalo je da ako se vaše dete pobuni protiv vas ili doživljava tantrum, verovatnije je da će biti bogato i imati uspešnu karijeru u budućnosti.

Studija objavljena u Razvojnoj psihologiji pratila je dohodak i obrazovanje dece koja su pohađala škole u Luksemburgu i otkrila da su oni koji su se u mlađim godinama opirali autoritetu i prkosili svojim roditeljima, imali tendenciju da duže ostanu u školi, idu u dalje obrazovanje i uspevaju na vrhunskim poslovima.

Takođe, jedna studija Angele Dakvort, psihologa sa Univerziteta u Pensilvaniji, takođe je podržala ovu teoriju. Ona je rekla da ako deca pokazuju karakternu osobinu koju je odmalena označila kao 'krupnu', mnogo je veća verovatnost da će postići uspeh u karijeri.

Dakle, sledeći put kad vaše dete zahteva nešto satima, možete se utešiti činjenicom da će u budućnosti postati izvršni direktor ili lekar. Mnogi se pitaju da li je vrištanje i vika normalan i prirodan deo razvoja. Međutim, psiholozi kažu da jeste.

U tom razvojnom dobu deca često nemaju reči kojim mogu izraziti velike emocije ili osećaje. Tantrumi su jedan od načina na koji mala deca izražavaju i upravljaju osećajima, pokušavaju da razumeju ili promene ono što se oko njih događa.

Pročitajte i...