Uobičajen dan za četrdesetogodišnju mamu Lizu Stjuvart izgleda otprilike ovako - potpuno gola stoji pokraj šporeta i priprema obrok za svoju porodicu. Iako su njene ćerke navikle na taj prizor i dalje se zgražavaju.

Nakon što je televizijska voditeljka Amanda Holden, koja je prošle nedeljka napunila 50 godina, otkrila da često hoda po kući gola te da to iritira njenu decu, Lisa je odlučila da podeli i svoje iskustvo.

"Tia i Lili mi uvek govore da obučem nešto, jer je moja golotinja jako neprijatna", priznaje ova mama.

"Pa kad sam pročitala kako Amanda radi isto, to me nasmejalo. Lepo je znati da nisam sama. Odbijam da slušam ćerke. Usisavanje, spremanje i pražnjenje mašine za sudove radim potpuno gola. Devojčice su se navikle, ali to ih ne sprečava da se žale. Mlađa Lili zakoluta očima, a dvanaestogodišnja Tia se naljuti. Neprestano mi dodaje majice i govori mi da odrastem i obučem se. Samo se nasmešim i odmahnem glavom", opisuje Liza njihovu svakodnevicu.

Ova samohrana mama iz Njujorka veruje da je njen zadatak da   . Zato se nimalo ne ustručava da je vide u punom sjaju.

"Ne izgledamo svi poput modela i influensera koje vide na Instagramu. I to je apsolutno u redu. Moj je posao je da pomognem svojoj deci da nauče da vole sebe", kaže ova majka.

Ali Liza nije oduvek imala toliko samopouzdanja. U tinejdžerskim godinama se suočavala s ismevanjem na račun izgleda, posebno zbog malih grudi. Iako joj je mama govorila da ignoriše takve komentare, to je bilo lakše reći nego učiniti.

"Bilo me je sramota svog tela. Grudnjak sam punila čarapama. Bila sam uverena da sam ružna i da niko ne bi želeo da izađe sa mnom", priseća se. Njeni problemi sa samopoštovanjem pogoršali su se nakon što je rodila decu.

"Stvarno sam se trudila da se rešim kilograma koji su mi ostali nakon trudnoće. Osećala sam se frustrirano i debelo. Postalo je toliko loše da nisam dopuštala da me partner vidi golu i izbegavala sam svoj odraz u ogledalu", kaže i dodaje kako su se stvari dodatno pogoršale nakon što se pre sedam godina razišla s partnerom.

Tada je čvrsto odlučila da se promeni. Počela je da praktikuje dijete i vežbanje, a nakon toga je pokrenula i sopstveni posao.

"Moje telo nije bilo savršeno, ali usput sam to prvi put počela da cenim. Shvatila sam da nije važno imam li male grudi, strije ili opuštenu kožu. Moje je telo stvorilo je dvoje divne dece", kaže mama Lisa.

Kada se pomirila s sopstvenim nesavršenostima, to joj je dalo samopouzdanje da počne da se skida. Iako joj je na početku bilo neprijatno da se skine pred decom, shvatila je da želi da se njene ćerke osećaju mnogo prijatnije u svojem telu nego što se ona osećala u svome. Kako su meseci prolazili, Liza je počela da provodi sve više vremena bez odeće, a sada to radi tokom celog dana.

Spava gola, kuva gola, nakon tuširanja hoda gola po kući i priprema ručak potpuno naga. 

"Mislim da više majki mora da prihvati golotinju bez obzira na to jesmo li zategnuti poput Amande Holden ili ne. Savršenstvo tela je sve veći problem među devojkama, ali možemo im pokazati kako zaista izgledaju ženska tela žena u srednjim godinama. Ne želim da moje ćerke budu poput mene i potroše 35 godina osećajući se ružno i posramljeno", zaključila je mama Liza.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)