Snimak koji je uplašio mnoge roditelje je ujedno i dokaz da ništa ne treba da stoji u bebinom krevecu.

Slučaj koji je mogao da pođe "po zlu" uznemirio je brojne roditelje.

"Ne stavljajte NIŠTA u bebin krevetac! Ova beba je spasena na vreme, ali neke druge neće biti te sreće", piše uz snimak. Ona, naime, prikazuje trenutak u kom beba tokom noći navlači ćebe preko svog lica i počinje da se guši.

Beba bez nadzora, prema rečima stručnjaka, ne treba da ima igračke u krevecu. Savetuje se da dete spava na čvrstom dušeku, bez ikakvih blokada, jer je to najsigurniji način spavanja.

Rizik za smrt u kolevci (SIDS) najveći je tokom prvih šest meseci bebinog života i u tome razdoblju neka dete spava isključivo na leđima. Ispod dušeka možete staviti neki jastučić koji će lagano podići deo gde je bebina glava, tako da uzglavlje bude više od ostatka tela.

Roditelji su takođe upozoreni da izbegavaju postavljanje bilo kakvih "nadstrešnica" preko dečjih krevetića iz istih razloga.

@safesleepabc

This baby was saved in time. But not every baby is as lucky. #sidsawareness#sids#pregnant#babysleep#safesleep#babiesoftiktok#PerfectAsIAm

♬ Only Time - Enya

"Lečila sam bebu koja je povukla mrežu protiv komaraca kako bi ustala, međutim ona joj se na kraju omotala oko vrata. Srećom, njena majka je ušla u sobu i zatekla je kako visi s mreže pre nego što je bilo prekasno", ispričao je pedijatar Rut Barker.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)