Mama Alis Bender iz Arizone je iznela svoj stav kojim je podelila publiku na TikToku. O čemu je reč?

Ova mama je u jednom od videa objasnila zašto svoju petomesečnu bebu ne stavlja da spava u krevetac.

"Ako pogledate najobičniju dečju sobu u Americi, shvatićete da je napravljena u skladu sa potrebama roditelja, a ne deteta. Slike na zidovima su tamo gde ih bebe ne mogu uopše videti. Kupujemo te male zatvore za bebe da bismo ih u njih stavili i otišli. Ja nemam krevetac za bebu, jer ne želim da je prisiljavam da leži u tom zatvorenom prostoru. I bebe su ljudi, a terati bilo koga na spavanje kad nije umoran je nehumano", rekla je Bender.

@comingupfern

#cosleeping#montessori#pregnancy

♬ original sound - ????

"Zamislite da vas partner zatvori u kavez iz kojeg ne možete da izađete i kaže vam da morate da spavate, iako niste umorni. To bi bilo zlostavljanje i verovatno biste ga ostavili. I deca imaju pravo na autonomiju poput nas, a to uključuje i san", zaključila je.

Njen interesantan video broji 7,7 miliona pregleda, a mnogi korisnici ove mreže su dali svoj komentar na ovu temu.

"Ovo je užas. Bebe nemaju razvijen mehanizam kojim mogu da shvate da su umorne, one jednostavno moraju da zatvore oči i da spavaju", "Odrasli moraju da pomognu deci da nauče kako da se brinu o sebi, a to znači da roditelji treba da im stvore dobro okruženje i ritam spavanja", "Ovo je apsurd, deci treba uvesti navike i rutine, a to je prosto i poenta vaspitavanja", ovo su samo neki od komentara pojedinih roditelja.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)