Četrdesetjednogodišnja Sara Bingan iz Nortamberlanda u Velikoj Britaniji suočila se sa teškom životnom odlukom. Naime, njeno dvoje dece pate nefronoftize - to je stanje koje oštećuje bubrege i uzrokuje upale i ožiljke.

Njen dvadeseogodišnji sin Noa i šesnaestogodišnja ćerkica Arijel boluju od ove retke cistične bolesti bubrega.

Problemi su počeli 2016. kad se Ariel požalila na stalan umor. U julu iste godine je prebačena u bolnicu zbog jakih bolova u stomaku.

Ispitivanjima je otkriveno da njeni bubrezi funkcionišu sa samo 25 odsto kapaciteta, a taj broj se brzo smanjio na 17.

2019. je i Noi dijagnostifikovana nefronoftiza nakon što se odjednom razboleo i počeo da povraća krv, samo nekoliko dana pre nego što je krenuo na studije. On uz to ima i gastroparezu, stanje u kojem se želudac ne prazni pravilno, što je dovelo do ozbiljnog gubitka kilograma. Potrebna mu je dijaliza, što je njegova sestra Ariel uspela da izbegne.

Oboje sada čekaju transplantaciju bubrega, a njihov četrdesetdevetogodišnji otac Daril ne može da bude donor, jer ima drugu krvnu grupu pa je teška odluka pala na majku.

"Bilo je jako teško kada sam saznala da je i jednom i drugom detetu potreban bubreg, a da ja kao majka mogu da doniram samo jedan. To je neverovatno teška odluka, koju niko ne može da donese umesto vas", izjavila je ova mama.

"Kao i svaka mama želim najbolje da učinim za svoju decu i da ih poštedim bilo kakve boli, a situacija je gora zbog toga što ne mogu da pomognem i jednom i drugom", nastavila je.

U međuvremenu je otkriveno da se bubrezi njihovih prijatelja podudaraju sa Noinim, pa će mama Sara moći da pomogne svojoj ćerki i tako spase oba života.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)