Kada je u pitanju roditeljstvo, ponekad može biti teško shvatiti što je ispravno da učinimo. Zato mame i tate provode sate, dane, nedelje, pa čak i mesece razmišljajući o odlukama koje su doneli.

U to se uverila i jedna mama koja je na reditu ispričala situaciju u kojoj se našla. Anonimna četrdesetčetvorogodišnja mama je podelila svoju dilemu i zatražila savet drugih roditelja.

Objasnila je da je njen sin tinejdžer još u oktobru razgovarao sa njom i ocem i pitao ih može li otići na savetovanje kod stručnjaka. Kaže da nije hteo da razgovara sa roditeljima o svojim razlozima, ali je osećao da je to nešto što mora učiniti.

"Razgovarali smo sa njim i objasnili mu da smo, ako ikad bude trebalo da razgovara o nečemu, ovde da ga saslušamo i da ga volimo bez obzira na sve", napisala je ova mama.

Jednom prilikom dok je čistila njegovu sobu, pronašla je srcepajuće pismo sa naslovom 'Kako vidim sebe'.

"Obično ne bih bez razloga gledala stvari svoje dece, ali su njegove police generalno pune smeća i lenj je da ih baci u smeće", napisala je i dodala kako razume da nije trebalo da pročita to pismo, nego ga ostaviti gde ga je pronašla.

"Tamo je pisalo koliko negativno vidi sebe, posebno da se oseća nevoljeno, bezvredno i kao da nanosi bol svima oko sebe. To me nateralo da se zapitam jesam li kao mama uradila sve da se oseća cenjeno i voljeno kao osoba", priznala je.

Dodala je i da veruje da je pismo zapravo namenjeno njegovom savetniku, jer je dečak ponekad morao da zapisuje stvari za njihove seanse.

"Rekla sam mužu šta sam pronašla i on misli da je najbolje da se samo pravimo da toga nikad nije bilo, da je ono što se događa između njega i njegovog savetnika privatno i ne treba da se mešamo ako to ne traže. Mada, mislim da bi bila dobra ideja da razgovaramo s njim o tome, možda bismo nas troje mogli da sednemo i prođemo kroz to pomažući mu da uvidi da ništa od nabrojanog nije istina", dvoumi se mama.

Ipak, korisnici Redita smatraju da je dečakov tata u pravu i da ne bi trebalo ništa da spominju sinu, nego da se pobrinuda shvati koliko je voljen.

"Nemojte mu reći da ste pročitali pismo. Umesto toga recite mu koliko ga volite i svaki dan izgovarajte afirmativne stvari", savetovala je jedna osoba.

"Jasno je da vam je jako stalo. Ako ovde pišete, znači da ste zaista shvatili da on pati. Pojačajte pozitivne tvrdnje i pobrinite se da se oseća povezano sa terapeutom. Ako to učini, zajedno sledite njegovo vođstvo i samo mu budite na raspolaganju", smatra i druga osoba.

Pročitajte i...