Verujemo da većina roditelja ima sličan problem. Spavanje, nespavanje, buđenje, plakanje, nervoza samo su neki od epiteta kojima bismo opisali situaciju u kojoj se nađu roditelji male bebe. Ipak, ukoliko živite u zgradi to nekada može da uznemiri i vaše komšije. Stoga, jedna mama je odlučila da upozori komšije da ne zapostavlja svoju bebu, već da pokušava da joj uvede određene rutine.

"Pozdrav komšije,

Mi smo komšije iz stana broj 207... Žao nam je što moramo da vas obavestimo da smo počeli da učimo našeg sina kako da sam zaspi. Nakon mnogo besanih noći, na kojim se možemo zahvaliti promenjenom ritmu spavanja tokom ova 4 meseca, odlučili smo da je vreme da počnemo s metodom 'puštanja deteta da plače dok ne zaspi'. Ukoliko čujete plač, molim vas, molite se za mene i znajte da ja isto plačem i ludim. Žao mi je zbog svih neprijatnosti koje vam ovo može izazvati i nadamo se da neće dugo trajati.

Počinjem danas i sigurno ću istrajati tri, četiri dana. Ako ne uspe, napraviću pauzu od nedelju ili dve, pa pokušati ponovo.

Molim vas, budite sigurni da ne zanemarujem bebu, ali pustiću ga 45 - 60 minuta da sam pokuša sam da se smiri.

Za to vreme dolaziću u njegovu sobu svakih 5 - 10 minuta kako bi bio siguran da nije sam i da je sve u redu. Ukoliko počnete da nas mrzite zbog ovoga, samo prijateljski pokucajte na naša vrata i ja ću vam ponuditi čašicu tekile, da popravimo naše komšijske odnose.

To je jeftina tekila, ali smiriće vam živce, proverili smo i dokazano deluje. Kako bilo, molite se za nas i pojačajte ton na televizoru. Ukoliko treba da pozajmite mleko, šećer ili jaja, sve imamo. I tekile takođe, samo navratite.

Vaše umorne komšije se izvinjavaju, porodica Vard", napisala je ova neispavana i duhovita mama.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)