Praznična atmosfera uveliko se zahuktava, a dekoracija kuće lična je percepcija svakog od nas. Ipak, astrolozi tvrde da među horoskopskim znacima ime nekih sličnosti kada je reč o dekorisanju životnog prostora i izbora jelke za ukrašavanje.

Ovan

Ovnovi vole veselo i bogato uređenu prazničnu jelku. Vole da imaju ukrase vilenjaka, da ulepšaju kuću figirama Deda Mraza i ostalim detinjastim ukrasima.

Bik

Bikovi vole visoke, uspravne jelke i tanka ukrasna drvca, a umesto plastičnih kuglica odabraće prirodnije ukrase, poput onih izrađenih od drveta. Veliki su gurmani, pa kod njih na jelci često možete naći čokoladne kuglice, ukrase od bombona i ostale slatkiše.

Blizanci

Praznici su idealna prilika da blizanci pokažu svoju kreativnu stranu. U njihovom domu možete naići na jelkice napravljene na najkreativnije moguće načine, ali i na uređenje u potpuno neočekivanim bojama.

Rak

Porodično nastrojeni rakovi vole ideju "američkog" Božića, poput onih koje gledamo u filmovima, pa će u tom stilu biti uređeno i njihova jelka.

Lav

Što veće, to bolje. Po pitanju ukrašavanja moglo bi se dugo raspravljati, jer lavovi vole razne stilove. Ipak, jedno je sigurno - njihova jelka će uvek biti ona najveća.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Devica

Ovom znaku važno je samo da je jelka uredna. Devica će se prikrasti iza leđa kako bi popravila iskrivljenu kuglicu, premestila je jer nije nameštena simetrično ili zato što se ne uklapa u paletu boja na tom delu novogodišnje jelke.

Vaga

Vaga ni sama ne zna kakvu jelku želi, pa će uz jednu glavnu i elegantno ukrašenu, u ostale prostorije u domu postaviti nekoliko minijaturnih jelkica.

Škorpija

U domu strastvenih i glamuroznih škorpija mogu se pronaći bogato ukrašene jelkice prepune crvene i zlatne boje.

Strelac

Ovaj znak obožava prirodu i najčešće živi u skladu s njom. Umesto posečene jelke, posegnuće za sadnicom u tegli, ukrasiti je darovima iz prirode, poput raznog voća, i materijalima koje kasnije može reciklirati, a nakon praznika presadiće je i pustiti da raste.

Jarac

Veliki su vtradicionalisti koji uglavnom priznaju samo prirodne jelke. Veštačke varijante ne dolaze u obzir, a svoju jelku će ukrasiti starim porodičnim ukrasima koje brižno čuvaju i prenose sa generacije na generaciju.

Vodolija

Baš kao i blizanci, kreativne vodolije vole neobične jelkice poput zidne varijante napravljene od istrošenih rolni toalet papira.

Ribe

Čaroban Božić je san svake ribe, pa u njihovim domovima često možemo naći sve popularnije bele jelke. Ukrasiće ih zvezdama, anđelima i ostalim, ne tako tipičnim, ali vrlo efektnim ukrasima.

Pročitajte i: