Bilo da ste se već bavili istraživanjem ili ne, mesec u kom je dete rođeno određuje puno toga o njegovoj budućnosti – od pelena pa sve do punoletstva.

Januar – Jarac i Vodolija

Bebe rođene u januaru će vam stvoriti mnoštvo problema. Uvek žele da rade stvari na svoj način i zbog toga će imati dobre ocene u školi, pre svega jer vole uspeh. Spremite se da u porodicu dočekate rođenog vođu. Ponekad mogu da budu tvrdoglavi i uvek će vam reći tačno šta im je na umu.

Februar – Vodolija i Ribe

Ako je vaše dete rođeno u februaru, verovatno je veoma kreativno i poseduje bujnu maštu. Obožavaće da boji, a kako bude odrastalo, uživaće u crtanju i slikanju. Nikada neće uraditi nešto što bi vas uznemirilo i biće popularno u školi, jer su ovi mališani generalno dobri prema drugima. Jedno je sigurno, sa njima vam nikada neće biti dosadno.

Mart – Ribe i Ovan

Slično bebama rođenim u februaru, deca rođena u martu su kreativna, ali više naginju ka stidljivijoj strani. Vrlo često će vreme provoditi u čitanju, a i veoma su velikodušna i vole da dele sa drugima. Uvek obraćaju pažnju, čak i ako vam se ne čini da je tako.

April – Ovan i Bik

Deca rođena u aprilu su najbolja samo u svojim ranim godinama. Ne vole da dele pažnju sa drugima, pa čak ni sa braćom i sestrama. Najverovatnije će biti glavni klovn u razredu kako bi sva pažnja bila usmerena ka njima.

Maj – Bik i Blizanci

Deci rođenoj u ovom mesecu vrlo lako može da postane dosadno i zbog toga ćete stalno biti na nogama kako bi im bilo zabavno. Vole da se bave grupnim aktivnostima i zato je najbolje da ih upišete na neki sport, poput fudbala ili košarke.

Jun – Blizanci i Rak

Junske bebe su veoma brižne i promišljene i zbog toga će se uznemiriti ako vide kako neko plače. Biće prve koje će pokušati da razvesele tu osobu. Takođe, voleće da grade stvari i stalno eksperimentišu, a samim tim će nered u kući postajati sve veći i veći kako budu odrastale. Ne govorite im da su njihove ideje glupe, već im dopustite da rade svoju stvar i budu kreativni.

Jul – Rak i Lav

Deca rođena u junu i julu su veoma slična, samo su ona rođena u julu otvorenija i društvenija. Svima će želeti da pokažu šta su napravili od kockica, jer vole kada su drugi ponosni na njih. Ipak, imajte na umu da će imati problema da kažu drugima ako u njihovom životu postoji neki problem.

Avgust – Lav i Devica

Ova deca su tvrdoglava i znaju šta žele. Uvek će vam reći kako tačno stvari stoje, čak i kada je to možda nepoželjno.

Septembar – Devica i Vaga

Septembarske bebe mogu da budu zle, čak i kada to ne shvataju i ne žele. Ako tome odmah ne stanete na put, postoji šansa da će postati siledžije. Ali ne brinite, veoma su pametne i brzo uče.

Oktobar – Vaga i Škorpija

Deca rođena u ovom mesecu ne vole promene i vrlo se teško na njih adaptiraju. Verovatno će svakog dana želeti istu hranu i po stoti put gledati jedan isti crtani film. Lako ćete ih zabaviti jer, kada nešto vole, nikada neće prestati da se time igraju.

Novembar – Škorpija i Strelac

Novembarske bebe su u isto vreme zabavne i zastrašujuće. Imaćete utisak da zbog manjka straha neće dočekati svoj 5. rođendan. Zbog toga im je stalno potreban nadzor kako ne bi učinili nešto zbog čega će zažaliti.

Decembar – Strelac i Jarac

Sa bebom rođenom u decembru ćete imati veliku avanturu od prvog dana. Propuzaće pre nego što se osvestite, a prohodati pre svih. One vole da budu slobodne i istražuju. Kako budu rasli, primetićete da ne vole da dugo budu na jednom mestu, a mirno sedenje i pažnja biće nemoguća misija.

Pročitajte i: