Jedna nastavnica je na vrlo realan način rešila da učenicima pokaže kako zapravo porođaj izgleda.

Kako bi sve do detalja demonstrirala, potrudila se da bude kreativna, koristeći balon i ping pong lopticu.

TikTok video na kom ona objašnjava šta se na prođaju dešava vrlo brzo je postao viralan. Loptica simboliše bebu, a balon matericu i porođajni kanal. 

Nakon što stavite lopticu (bebu) unutar balona, gurate bebu prema 'porođajnom kanalu'. Objasnila je i kako kontrakcije zapravo izgledaju, ali i kako se beba vidi kroz cerviks. Tada dolazi do dilatacije i beba izlazi napolje. 

@brookeebernal

My all time favorite lesson! ##baby##pregnant##laboranddelivery##fyp##teacher##teachersoftiktok

♬ original sound - Brooke

"U normalnoj situaciji, ovakve demonstracije nimalo ne zbunjuju moje učenike. Oni su zapravo najviše iznenađeni činjenicom da ping pong lopta može stati u balon, ali i da balon može da se rastegne toliko, a da ne pukne. Ovo je bolji način nego pakazivati im snimke porođaja", objasnila je Bruk. 

Nekada loptica ne može da izađe iz balona, pa je potrebno koristiti forceps, vakuum, a nekada može doći do epiziotomije, pa čak i carskog reza. Postoji mnogo stvari i važno je da im se sve lepo objasni.

Bruk je trenutno trudna i čeka svoje treće dete. "Moj suprug nije imao pojma kako se to beba rađa dok se nisam prvi put porodila. Nije mi verovao kada sam mu pričala, sve dok do toga nije došlo. Zato, ako mogu da obezbedim osnovno znanje mojim učenicima, želim da shvate kroz prijatan način, kako bi i sami poželeli dete u jednom momentu. Takođe ih učim da budu dobri prema onima koji očekuju ili imaju bebu", dodala je. 

Zbog tehnologije deca često mogu dobiti zbunjujuće ili pogrešne informacije, stoga, ova nastavnica je želala da podrobno i jednostavno objasni o čemu se zapravo radi. 

Pročitajte i...