Često se govori da roditelji ne bi trebalo da objavljuju fotografije svoje dece na društvenim mrežama zbog raznih manipulacija. Upskos brojnim lošim uticajima koje društvene mreže imaju, postoje i one dobre. Naime, Jasmin Martin je poput mnogih mama koje na društvene mreže objavljuju fotografije svojih mališana.

Brojne porodične fotografije ukrašavaju njen profil, ali jedna objava na kojoj je njena devojčica Sarija izazvala je brojne komentare, akcije i sasvim sigurno spasila ćerki život.

Jasminini prijatelji su, gledajući fotografije malene devojčice, primetili da se u jednom oku malene mrlju koja podseća na "veliki mesec" i tako su mami skrenuli pažnju da nešto nije u redu. Savetovali su mamu Jasmin da ćerku što pre odvede kod oftalmologa i proveri da li je to možda nešto loše. Doktorka koja je pregledala devojčicu je uveravala mamu da je sve u najboljem redu i da ne bi trebalo da se brine.

"Doktorka mi je rekla da nema potrebe da brinem. Ipak nešto mi nije dalo mira, i želela sam da saznam šta se dešava", ispričala je Jasmin.

Jasmin se vodila majčinskim instinktom, nije želela ništa da prepusti slučaju i htela je da istraži sumnjivu mrlju u oku svoje ćerke. Jedan od njenih prijatelja poslao je jednom od lekara fotografiju devojčice na kojoj su oči u krupnom planu.

"Lekar je kontaktirao sa mnom i rekao da što pre mora da vidi devojčicu", istakao je prijatelj mame Jasmin.

Nakon toga su malenu Sariju poslali u bolnicu, gde su joj dijagnostikovali retinoblastom, baš redak oblik raka koji zahvati veoma mali broj dece. Neke od studija su pokazale da ova retka bolest zahvati 250 - 300 dece godišnje.

Devojčica je nakon dijagnoze prošla kroz ciklus hemioterapija. Bolest nije u potpunosti nestala, ali se u velikoj meri povrači. Navijamo da devojčica što pre ozdravi.

Pročitajte i:

Zapratite nas na Instagramu!