Pre nego što se ostvarila u ulozi majke, blogerka Sara Tju je vodila totalo drugačiji život. Nije vodila računa na šta troši novac i često je svu zaradu davala na kupovinu odeće. Sve to se promenilo kada je postala majka.

"Ranije sam kupovala preko Interneta svakodnevno. Sada gledam dizajnerske džempere koji su zaista lepi, ali trenutno nema dovoljno novca u budžetu za to. Pomislila sam da to ne bi bilo teško napraviti."

Blogerka je osnovno šivenje naučila na času kućne ekonomije u srednjoj školi. Počela je da pretura po ormaru i pronašla je mnoštvo stvari koje bi mogla prepraviti. Na primer, dva džempera je prekroila da bi ispao kao jedan dizajnerski koji je zamišljala. Oduševljena svojim umećem podelila je sa pratiocima na Instagramu. Spojila je veštine šivenja i neželjenu odeću iz svog ormara. Često se pohvali svojim pratiocima kako uštedi novac i kako nosi atraktivne modele koje je sama napravila.

Ubrzo, nakon što je postala mama troje mališana je to isto učinila sa njihovom odećom, ističući da tako štedi i nekoliko hiljada dolara godišnje. "Majčinstvo me je definitivno nateralo da istaknem svoju kreativnost, a da istovremeno uštedim novac", naglasila je blogerka. Sara Tju je ponosna na svoje umeće i deli nekoliko saveta svim mamama kako bi uštedele svoj budžet i razvile svoja interesovanja.

Učinite hobi jednostavnim

Bez obzira na to da li započinjete novi posao, hobi ili pokušavate da steknete određene navike kao što je štednja, izlazak iz zone komfora može vam se učiniti zastrašujućom opcijom.

Ona često svoje kreacije objavljuje na Instagramu, a transformacije garderobe prikazuje u vidu fotografija "pre i posle". Ističe da je veština šivenja i lakša nego što izgleda. "Strah ljude sprečava da se pokrenu, da započnu nešto", kaže kreativna blogerka.  Ona smatra da sa dobrom organizacijom i velikom željom svaka aktivnost može biti jednostavna.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Thinking about refashioning a long- pant jumpsuit this time. But I can’t decide if I should do a wide-leg cut or more of a fitted cut? Both will be in midi length(mid-calf). Which one do you think I should go for? Also, I read this quote, “Comfort is the enemy of progress.” By P.T Barnum and it really struck me tonight. I must have missed this quote somehow in The Greatest Showman? Isn’t it interesting that different things will catch our attention and resonate with us at different times in our lives? I’m right in the middle of making a decision that could change the course of my life. But I am hesitant and not very enthusiastic about it because I love my life the way it is. I’m so comfortable and it feels safe. I live everyday with the mindset of, “I am living my dream life.” Because I am! I am so happy! And I wouldn’t change a thing so why should I go out of my way to change that? But hearing that quote felt as if I had a gentle shock go through my heart as a wake-up call. That comfort is the enemy of progress for me right now. So deep down I guess I know the answer and I’ve always known the answer. But I am so comfortable and safe and the fear of what if’s is getting to me. Have you ever been in this situation? What did you end up doing? Do you have regrets? If you could do it over again, would you do it any differently? Thank you @designerdaddy_ for mentioning that quote! I know it wasn’t a coincidence that I saw your post tonight.????

Објава коју дели DIY Sew Refashion | Sarah Tyau (@sarahtyau) дана 2. Сеп 2020. у 9:11 PDT

Ne odustajte od učenja

Sara veruje da će vam se učenje zanata uvek isplatiti, bilo da ih primenite u cilju sticanja dobiti ili kao hobi. Učenje kako se nešto radi i kako da sami to napravte pomoći će vam da uštedite mnogo novca. Ona ne govori samo o šivenju, već o bilo kom umeću, bilo to kulinarstvo ili slikarstvo, isključivo je važno da uz svoju kreativnost olakšate svoj budžet, a možete uključiti i ostale članove porodice.

Dugoročni ciljevi

Još jedan od saveta blogerke jeste da sledite svoje ciljeve i da vam oni budu vodilja. Dugoročni ciljevi pogotovo kada je reč o finansijama su joj motivacija i podstreh da nastavi sa štednjom. "Volela bih da platim deci koledž i da imam učešće za svoj novi dom, a volela bih i da otplatim hipoteku za našu kuću", naglašava Sara Tju. "Volela bih da pomognem deci bez roditelja", a dodaje i to da želi da osnuje škole u zemljama trećeg sveta.

Negujte svoje strasti

Sara nastoji da svoju decu stavlja u prvi plan, ali vodeći računa o sebi i svojim potrebama. "Smatram da je veoma važno održati balans i naći vremena za sebe", istakla je blogerka. Takođe naglašava i činjenicu da kada jednom pronađete stvari koje vas pokreću, kao što je ona uradila sa šivenjem, shvatićete da možete istovremeno odvojiti vreme za sebe i svoje želje i za sjajnu ulogu majčinstva koju obavljate.

Zapratite nas i na Instagramu!