Tridesetdvogodišnja policajka Džoana Rejli  iz Mančestera u Velikoj Britaniji  požurila je u bolnicu nakon što joj je u 24. nedelji trudnoće pukao vodenjak.

Nekoliko sati kasnije rodio se njen prvi sin Dilan u jutarnjim satima 10. januara 2019. Bio je težak samo 750 grama, prenosi Dajli Mejl. Nakon što se rodio dečak, bila je potrebna hitna medicinska intervencija, tačnije morali su da ga reanimiraju.

Kad je došao na red drugi blizanac, Džoana je trpela velike kontrakcije i čekala rođenje drugog deteta, ali se ništa nije dogodilo. Zapravo, rođenje drugog dečaka nije usledilo istog trenutka. Budući da je Dilan rođen sa pet i po meseci, lekari su se nadali da će Džoana uspeti da održi trudnoću sa drugom bebom do kraja. Bilo je veoma važno da sprovede trudnoću do kraja kako bi sa njom i sa njenom drugom bebom sve bilo u redu. Maleni Oscar rodio se dva dana kasnije, 12. januara. Bio je težak samo 907 grama.

"Imala sam normalnu trudnoću, sve je bilo u redu. Nedelju dana pre porođaja otišla sam na pregled i nije se pokazalo ništa neobično. Počela sam ishitreno da paničim kada mi je pukao vodenjak u 24. nedelji. Moj suprug Entoni i ja smo istog trenutka požurili u bolnicu. Par sati kasnije imala sam kontrakcije. Kad se Dilan rodio, bio je u jako lošem stanju. Oživljavali su ga skoro 30 minuta. Zamalo smo ga izgubili, što je bilo jako traumatično", ispričala je Džoana. 

Kada je na red došla druga beba Oskar, kontrakcije su prestale.

"Pokušavala sam da trpim bolove, ali satima se ništa nije događalo. Doktor mi je rekao da moram strogo mirovati u krevetu kako bi druga beba ostala unutra što duže. Bila sam šokirana. Nije mi bilo jasno kako je to moguće. Na neki način htela sam roditi i Oskara, bilo je čudno da imam jednu bebu, a drugu ne", ispričala je. 

Dva dana kasnije, stigao je i Oskar. "Srećom, on je rođen bez ikakvih komplikacija", rekla je. 

16 meseci kasnije, obe bebe su zdrave i lepo napreduju. 

Zapratite nas i na Instagramu!