Učiteljica Keti Rika rastopila je srca širom Floride svojim postupkom. 

Sa svojim prvim razredom učiteljica je svake večeri imala video- razgovor. Jedne večeri primetila je da je jedna od učenica, koja je generalno uvek vesela i nasmejana, bila jako tužna.

"Naše odeljenje je celo pokušalo da je oraspoloži, ali se videlo da nešto nije u redu", ispričala je Keli. "Ranije je napustila naše okupljanje, pa sam se javila njenoj mami da proveri da li je sve u redu. Bila je tužna, a niko nije znao zbog čega."

Učiteljica je tada pitala mamu malene Hane da svrati narednog dana i iznenadi je.

Hannah's class has a Zoom session each evening. Last night she got really sad and kinda shut down. Today her teacher...

Posted by Kelley Close on Петак, 03. април 2020.

Učiteljica je sedela na trotoaru, a Hana na dva metra udaljenosti od nje. 

"Čitala joj je nekoliko knjiga, razgovarale su skoro sat vremena, a dotakle su se i priče o karantinu. Podsetila je Hanu da je sasvim u redu da se oseća malo lošije s vremena na vreme, da je u redu da se opusti, ali i da plače kada treba. Najvažnije što joj je rekla jeste to da, iako su rastavljeni, oni svi prolaze kroz iste stvari", ispričala je Hanina mama. 

Priča je još lepša iz razloga što i sama učiteljica ima petoro dece, koje sama uči kod kuće. Uz posao sa svojim odeljenjem, svojih petoro dece i poslastičarnicom koju ona i suprug imaju, ona je došla do devojčicine kuće i sela na trotoar pored nje kako bi je usrećila.

Ova učiteljica je mnogo puta istakla da su odnosi mnogo važniji od samog gradiva.

"Kada sam videla učenicu da je tužna, morala sam da joj pokažem da mi je stalo. Nije joj bila potrebna matematika, već razumevanje i podrška", ispričala je učiteljica. 

Zapratite nas i na Instagramu!