Kada je Emili Orton dijagnostikovan drugi stadijum raka jajnika, onkolog joj je dao savet u vezi sa opadanjem kose prilikom terapije.

"Neposredon pre nego što sam započela hemoterapiju, doktor mi je rekao da imam na umu da će sve to biti jako potresno za decu", rekla je Emili. "Predložio je da pronađem način da ih uključim u celu priču."

Kako je i sama bila anksiozna i u strahu kada je brijanje glave bilo u pitanju, htela je deci da olakša ideju ćelave mame. Zato je ova mama troje dece rešila da svoju četvorogodišnju ćerku Noru uposli kao svog stilistu. Tako je devojčica uzela makaze u ruke.

"Nora voli da se igra sa kosom. Primećuje i detalje, kakve ja nikad ne bih uočila", rekla je mama.

Emili je podelila video na Instagramu, uz jedan šaljivi komentar. "Malo se plašim za život svog uha", priznala je. 

"Bilo je mnogo smeha i pozitivnih osećanja, što zaista nisam očekivala. Uvek možemo izvući zabavne stvari iz tužnih situacija", otkrila je mama. "Nora je bila vrlo zadovoljna. Želela je da nastavi sa svim tim."

Emili je bila preplavljena porukama na Instagramu. Bilo je onih koje su se divile i njoj i ćerki, ali i onih koji su joj pružili podršku i molitve.

Sedmogodišnji sin Kol se borio sa idejom da mu mama izgubi kosu, ali kada je video delo svoje sestre, bilo mu je zaista zabavno.

Emili uskoro završava sa terapijama, a prognoze su dobre. "I napokon, biće gotovo. Nadam se, biću izlečena", rekla je.