Osmogodišnji Bajz Virts plakao je od sreće kada je upoznao Deda Mraza i ispunio svoj san. Naime, dečak ima poremećaj koji se zove selektivni mutizam, što znači da kod kuće normalno razgovara, ali se u društvenim okruženjima potpuno isključuje i povlači.

Kako je njegova mama Šejla otkrila u objavi na Fejsbuku, Bajz od druge godine života mašta o tome kako će upoznati najpoznatijeg dedu na svetu, ali svaki put ga njegovi "iracionalni strahovi" spreče da mu se približi.

"Bajz gotovo svakog vikenda traži da idemo u tržni centar. Uvek je uveren kako će ovog puta to učiniti, ali čim stignemo, on se zaledi. Zato sedimo i gledamo iz daljine dok seon pokušava da se nositi vlastitim osećanjima", ispričala je Šejla u razgovoru za Today Parents.

Posted by Sheila Weidner Seelye on Субота, 16. новембар 2019.

Ipak, jedne subote je dečakova sestra bliznakinja Lajna odlučila da se fotografiše sa Deda Mrazom i otrčala je prema njemu.

"Bajz je bio emotivan jer je želio da je prati, ali to nije mogao učiniti", objasnila je njihova mama, i dodala kako je dečak postajao sve više frustriran.

Posted by Sheila Weidner Seelye on Субота, 16. новембар 2019.

Deda Mraz je posmatrao prizor koji se odvija pred njegovim očima, ustao je sa stolice i prišao Bajzu. Pomilovao ga je po kosi i nežno ga primio za ruku, a ono što je usledilo ova mama opisuje kao "božićno čudo".

"Znao je kako da ga smiri. Stalno mu je govorio: 'Dobro si, prijatelju. Bićeš dobro.' Tačno je znao što Bajzu treba u tom trenutku. Nikada ga nisam videla toliko srećnog", prisetila se Šejla.

Kako ona kaže, njen sin izgleda poput svakog drugog dečaka, pa slučajni prolaznici često misle kako samo ima trenutni ispad besa.

"Deda Mraz je odabrao pravo dete u pravom trenutku. Jednostavno je znao. To mi je najviše značilo. Znao je koliko Bajzu treba da mu priđe", zaključila je.

Zapratite nas i na Instagramu!