Fotograf Timoti Arčibald iz San Franciska napravio je jednu neobičnu seriju fotografija svog petogodišnjeg sina Elajdže, kako bi pokazao njegovu borbu sa autizmom. Posmatravši ponašanje sina, koje se dosta razlikuje od druge dece, uz spremnost da ga odgaja najbolje što može, osetio je potrebu da prikaže sve to kroz projekat portreta pod nazivom Ekolilija. Ono što nije očekivao je još veća bliskost sa sinom, ali i još bolje razumevanje njegovih osećanja.

Fotografija za fotografijom, kolekcija polako otkriva jedinstvenu perspektivu ovog dečaka u društvu. Način na koji on stvara interakciju sa predmetima daje nam uvid u alternativni pristup komunikaciji sa svetom. "Nikad nisam želeo da Eli misli da je normalan. Želeo sam da bude svestan da je drugačiji, ali i da to razume kao svoju prednost", rekao je tata.

Kroz ovu seriju uspeo je da, pored razumevanja i poštovanja sina, otpusti i tu potrebu (kao profesionalnog fotografa) da kontroliše situaciju. Pustio je sina da vodi. Zajedno, ovaj duo je stvorio genijalnu seriju fotografija.