Nakon tri neuspešna pokušaja medicinski potpomognute oplodnje i jednog pobačaja, Trejsi Kaliendo nije odustala od želje da postane majka.

Kad je iz četvrtog puta u novembru 2016. saznala da je uspela da ostane trudna, odlučila je da učini sve da ponovo ne doživi razočaranje. Sa suprugom Pitom Pasetskim je angažovala surogat majku, u koju su bila implantirana dva embriona. 

"Odlučili smo se na dva embriona kako bi ipak barem jedna od nas dve uspela da rodi dete. Rekla mi je da ne želi blizance, a ja sam joj odgovorila da se ne brine, jer su šanse da se to dogodi ravne nuli", ispričala je Caliendo za časopis People.

Ipak,prevarila se - surogat majka je rodila blizance.

"Nismo mogli da poverujemo", dodaje.

I Kaliendo je uspela da izgura trudnoću do kraja, pa je u avgustu 2017. rodila devojčicu Harlou, a blizance Piper i Preslija je surogat majka rodila u januaru 2018.

Sa tri bebe rođene u razmaku od nekoliko meseci, nije mogla ni da sanja šta je čeka. Bila je presrećna jer konačno ima veliku pordicu o kojoj je oduvek sanjala, a ubrzo je saznala da je ponovno trudna.

"Nismo ni pokušavali, a uspela sam da ostanem trudna prirodnim putem", otkrila je.

Trudnoća je bila visokorizična jer je patila od placente akrete. Njena posteljica je abnormalno srasla s maternicom, pa je morala angažovati stručni tim koji ju je nadzirao.

"Svake dve sedmice sam išla na preglede od trenutka kad sam saznala da sam trudna, a kako se približavao termin porođaja, i češće. Nisam smela ni da napustim Njujork", dodaje.

21. septembra 2018. u 29. nedelji je rodila sina. Iako je prve dane života proveo na odeljenju intenzivne nege, danas je srećan i zdrav dečak.

Kaliendo iz prethodnog braka ima dvanaestogodišnjeg sina Hantera, pa sada žive kao sedmeročlana porodica.

"Ustajemo u 6 sati, igramo se do 7, doručkujemo u 9, ručamo u podne, odmaramo se u 12 i večeramo u 17. Doslovno živimo po satu. Bez obzira na to koliko je nekad teško, uviek se setimo koliko nam je trebalo da dođemo do ovoga", zaključila je ponosna mama.

Zapratite nas i na Instagramu!