Devetogodišnja devojčica Dejsi-Mej Demetre iz Birmingema, kojoj su amputirane obe noge kada je bila beba, prošetala je pistom na Njujorškoj nedelji mode.

Njen otac Aleks rekao je da je bila neverovatna i da je bila vrlo ponosna na sebe, pošto je nosila modele brenda Lulu et Gigi.

History in the making first child double amputee to walk New York fashion week ‍♂️ Model @daisymay_demetre Designer @...

Posted by Daisy-May Demetre on Понедељак, 09. септембар 2019.

Ona će kao model nastupiti i na vrhu Ajfelovog tornja na Pariskoj nedelji mode kasnije ovog meseca.

Dejzi je rođena sa fibularnom hemimelijom, stanjem u kojoj deo ili čitava potkolenična kost nedostaje.

Počela je karijeru modela sa osam godina, radeći za kompaniju River Island.

Poziv za Njujoršku nedelju mode stigao je pošto je kreatorka kompanije Lulu et Gigi Eni Egedu-Bujron videla njen nastup na londonskoj Nedelji dečije mode.

U nedelju joj se na pisti pridružila jedanaestogodišnja sestra Ela.

Njihov otac je rekao: "Dejzi i Ela su bile neverovatne. Dejzi je prošetala kao profesionalac i zabavljala se. Bila je vrlo ponosna na sebe zbog toga što je uradila."

History in the making first child double amputee to walk New York fashion week Model @daisymay_demetre Designer @luluetgigi Powered by @artheartsfashion #societyfashionweek #nyfw #amputeemodel #doubleamputee #differentisbeautiful #inspiration #newyorkfashionweek #newyork #fashionmodel #runwaymodel #runwaywalk #runway #runwayfashion #model #highfashion #fashionlifetour #highfashionmodel #scoutme #scoutmenyc #gettyimages #newface #watchoutworld #followme

Posted by Daisy-May Demetre on Недеља, 08. септембар 2019.

Zapratite nas i na Instagramu!