"Svi treba da znaju šta drugarstvo znači, zajedno smo lepši, zajedno smo jači", dobro poznate stihove detinjstva onih koji su odrasli u Srbiji složno u glas pevaju mališani iz Tanazanije i to zahvaljujući srpkinji Dijani Kocić koja volontira u ovoj afričkoj zemlji.

Video snimak postavljen na njenom instgram profilu na kome se vidi kako puna učionica afričke dece peva pesmu "Svi treba da znaju šta drugarstvo znači" Dragana Lakovića oduševio je veliki broj korisnika ove društvene mreže i postao potpuno viralan.

"Svi treba da znaju šta drugarstvo znači. Ono kad srce vrišti, a ne može da plače na sred časa dok moji sedmaci pevaju pesmu o drugarstvu. Kada bi Dragan Laković znao da će više od 100 đaka u Tanzaniji za 2 dana pevati na srpskom njegovu pesmicu, šta li bi rekao? Da li bi verovao? Danas smo vežbali tek sat vremena. Sutra nas čeka novi dan. A ja sam morala da podelim i ovde sa vama ovu ljubav", napisala je Dijana u svojoj objavi.

Dijana je pre nekoliko meseci odlučila da napusti stalni posao u Beogradu i ode u Afriku gde radi sa tamošnjom decom, podučava ih i pomaže im da steknu elementarna školska znanja, a između ostalog pomogla im je i da propevaju čuvenu dečju pesmu Dragana Lakovića.

Podučavanje dece je samo jedan od segmenata Dijaninog volontiranja u Tanzaniji, budući da se ona već nekoliko meseci trudi da ovim mališanima obezbedi osnovne uslove za obrazovanje, te je čak uspela da ujedini 300 ljudi i otpočne renoviranje jedne škole u kojoj svojim đacima drži časove.