Džejdin Kolij je samohrana mama 18-mesečne devojčice Amire koja je rođena sa srčanom manom te su dosad nebrojeno puta bile u bolnici. Naime, Amira već 400 dana čeka na transplantaciju srca, a njenoj majci će posljednji odlazak na prijem hitne pomoći ostati zauvek u sećanju.

Kao i mnogi drugi, Džejdin je članica Fejsbuk grupe koje okupljaju brojne roditelje te je u trenutku očaja odlučila upravo da tamo potraži pomoć, i to zbog jednog neobičnog razloga.

Naime, u jednoj takvoj grupi je objavila fotografiju sebe i kćeri te je pitala nalazi li se iko u blizini bolnice u kojoj su one.

"Moram vas zamoliti za veliku uslugu. Nalazim se na odeljenju hitne pomoći i ne mogu da ostavim svoju ćerku samu, a stvarno mi je potrebna kafa", napisala je.

Vrlo brzo se javila žena po imenu Elizabet koja joj je napisala da je u blizini i pitala je šta tačno želi, a umorna mama je i sama ostala šokirana koliko je ljudi, čak i u 11 sati uveče, bilo spremno pomoći joj. U svega 30 minuta Elizabet, koja je dotad nije poznavala, je stigla s kafom u rukama.

"Mislila sam da bi neko u zgradi mogao da pročita moju poruku. Nisam očekivala da će neko sesti u automobil i dovesti se do mene", rekla je u razgovoru za Today te je rekla kako se sama preselila u Toronto kako bi svojoj ćerki omogućila što bolju medicinsku pomoć te da nema nikoga od porodice u blizini.

Idućeg dana je u u istoj fejsbuk grupi "Mom Squad" odlučila da pohvali Elizabet te je ispričala svoju priču, a ponovno su joj se javili brojni roditelji koji su joj poručili da se javi ako joj bude bi potrebna bilo kakva pomoć.

"Prolaziti kroz sve ovo kao samohrana majka bilo je jako teško. Iscrpljujuće je, ali sada se ne osećam tako usamljeno", priznala je na kraju, a njena objava je vrlo brzo postala viralna te su mnogi priznali da ih je oduševila reakcija potpune neznanke.

Moms helping moms

Posted by InspireMore on Friday, July 19, 2019