Džesika, koja je i sama majka jednog deteta, u svojoj objavi na Fejsbuku navela je sve što je dovelo do toga da napusti posao za koji se školovala, između ostalog, nedostatak podrške od roditelja svojih učenika, nezadovoljstvo tehnologijom koja se danas koristi za podučavanje dece i osećaj da "deca zaslužuju bolje".

"Uvek se koristi izgovor "deca su se promenila". Nisu. Nema šanse. Deca su deca. Roditeljstvo se promenilo. Društvo se promenilo. Deca su nevine žrtve toga. Roditelji imaju suludo radno vreme, sluđeni su svojim mobilnim telefonima i drugim uređajima, decu ostavljaju u nestabilnim situacijama, a i mediji imaju grozan uticaj. Koristimo izgovor da su se deca promenila? Šta smo očekivali?", pojasnila je prvi od razloga. 

Kako kaže, deca danas kod kuće nisu naučila da čuju "ne" i nemaju granice.

"Deca koja se dobro ponašaju, izlive besa imaju kod kuće jer su tamo sigurna. Ona koja nemaju takav osećaj u domu, prevrću stolove u školi", dodala je i upozorila da posao nije ostavila zbog toga što je malo plaćen.

Još jedan od razloga zbog kojih je odlučila da napusti svoju profesiju je tehnologija koja se danas koristi pri podučavanju dece.

"Ne znaju da koriste sopstvene ruke i niti da grade odnose sa ljudima", navela je Gentri pa poručila roditeljima da nisu bili iskreni partneri sa kojima je očekivala zajednički rad za dobrobit njihove dece.

"Roditelji su znali da govore da mi nije dopušteno da nešto branim njihovoj deci", ističe.

Uz sve navedeno, Gentri na samom kraju zaključuje da je njeno "mentalno i telesno zdravlje svakodnevno bilo ugroženo".

"Znam da vaša deca zaslužuju više od onoga što dobijaju. Gledate ih kako dolaze u prljavoj odeći, iz haosa koji vlada kod kuće i znate da im je potrebno više nego što možete da im date u učionici 21. veka. To vas slomi", napisala je u objavi koja je podeljena više od 215 hiljada puta.

Yahoo Lifestyle prenosi da je Gentri sada odlučila da pomaže drugim učiteljima u kreiranju plana koji će im pomoći da u svoje domove ne donose probleme kojima se susreću na poslu. 

The filter comes off now. . I think it's easier for people to believe that I left teaching because of the lousy pay. ...

Posted by Jessica Gentry on Thursday, June 13, 2019