Patrik Tibits je termalnom kamerom snimio kratak video na kom prikazuje toplinu koja nastaje u grudima njegove žene Stefani dok doji njihovu ćerku.

On inače ovu kameru koristi u poslovne svrhe, a s obzirom na to da je za rođendan dobio novu, rešio je da je isproba na svemu.

"Usmerio je kameru prema meni i zabeležio neverovatan trenutak u kojem se vidi toplina tamo kuda prolazi mleko", ispričala je Stefani, a Patrikov video je na internetu brzo postao viralan. 

"Tokom dojenja temperatura grudi može da poraste za otprilike dva Celzijusova stepena", objasnila je za konsultantkinja za dojenje Tera Keli Haman.

"My husband got this heat signature camera for work and was looking around the house with it.....when he pointed it at us while nursing it showed white hot where the milk is coming out. It’s super cool! When you look at a flame the hottest part is actually white, makes sense!" Video credit- Stephanie Tibbits‎

Posted by Breastfeeding Mama Talk on Петак, 29. март 2019.

Upozorila je i da telesna temperatura od 38.3 stepena ili više s dojkama koje su tople na dodir, može upućivati na mastitis ili upalu dojki koja se javlja za vreme dojenja, a koja ako se ne leči, može dovesti do ozbiljne upale tkiva dojke kod koje je potrebna hirurška drenaža.

Pročitajte i...