Anđela Martin, četrdesetogodišnjakinja iz Tasmanije, svakog dana je jela velike količine šećera i imala je 90 kilograma. Kada je počela svako jutro da se budi umorna i sa bolovima, shvatila je da mora nešto da promeni u svom životu.

"Bolela su me leđa i sve vreme sam brinula o svom zdravlju. Imam predivnu porodicu, ali bila sam bez energije, bila sam iscrpljena i nisam mogla da uživam sa njima", rekla je Martin. 

Kad je njena peta beba imala samo šest nedelja, u julu 2017. godine, Anđela je odlučila nešto da preduzme.

"Izbacila sam prerađenu hranu i 30 kašičica šećera koje sam jela svaki dan. Počela sam da dajem prioritet jednostavnim obrocima i svežim namirnicama nakon kojih kojih se osećam dobro", rekla je Martin.

Majka petero dece počela je da jede pet malih obroka dnevno i od osobe koja nikada nije pila vodu, postala je neko ko pije dve-tri litre vode dnevno. 

Anđela je takođe kontrolisala koliko je šećera unosila dnevno, čak i onaj šećer skriven u sosevima i voćnom jogurtu, a počela je počela i redovno da vežba. Sa prijateljicom je kod kuće vežbala tri puta sedmično i to po pola sata. Vežbanje uključuje trčanje, hodanje i vežbe snage. 

U periodu od deset nedelja izgubila je 15 kilograma, što je bila velika motivacija da nastavi. Anđela je te godine izgubila 30 kilograma, a 32 kg ukupno. Dakle, od veličine XL došla je do veličine XS. Sada ima 58 kilograma. 

"Jedna od najboljih stvari je da sam otkrila ljubav prema trčanju i sada trčim čak i na maratonima", rekla je i dodala da se oseća kao da joj je neko poklonio nekoliko dodatnih godina života. 

Iako je bilo potpuno očekivano da neko ko se pravilno hrani i vežba - izgubi i kilograme, Anđela ipak ima jednu tajnu, koja se tuče organizacije - ona ustaje u pet ujutro i vežba pre nego se članovi njene porodice probude, a potom dan posveti svojoj deci i učenju.

"Moje zdravlje je moj prioritet i konačno se osećam srećno", rekla je Anđela i dodala kako je nabitnije da znate koliko vredite.

Dodala je i kako svaka osoba zaslužuje da se oseća dobro i posavetovala sve koji žele da izgube kilograme da svoj život ispune pozitivnim mislima, pozitivnim navikama i pozitivnim ljudima.