Profesor matematike Nejtan Aleksander je uvek tu za svoje studente, što je uključilo i studenta Morhaus Koledža Vejna Hajera.

Hajer je znao pravila ponašanja u učionici, ali za razliku od većine studenata koji su uhvaćeni da koriste telefon, on nije prelistavao Instagram, već je pisao poruku supruzi o svojoj ćerki Asati, koja ima pet meseci.

Tridesetčetvorogodišnji Aleksander je to nazvao "momentom preusmeravanja".

"Cilj nam je da usadimo liderske veštine našim studentima", rekao je u jednom intervjuu. "Želim da im budem model toga, i mislim da Vejn svakako jeste. Fokusirao se na studije bez obzira na sve ostalo što mu se dešava."

Profesor je bez oklevanja rekao: "Ukoliko je to problem, jednostavno je dovedi na predavanje."

Student je radio dva posla dok je studirao kineziologiju na ovom Univerzitetu u Atalanti, a njegova žena je ostajala kod kuće sa bebom.

Baš tog dana njegova supruga je planirala da ode po bebina dokumenta, ali Hajer nije želeo da se ona muči sa javnim prevozom sa detetom. "Doktor Aleksander je rekao da povedem bebu na predavanje ukoliko je to potrebno, a važno mi je da budem na tom predavanju jer ćemo uskoro imati test."

Uskoro, taj čas algebre u petak postao je trenutak koji je osvojio internet.

Hajer je obukao bebu u roze džemper, stavio joj kapu, i uz to poneo ćebence u torbi i poneo je sa sobom u kampus.

"Bio sam prestrašen", Hajer je rekao u intervjuu. Njegova mama je pričala priče o tome kako ga je kao bebu dovodila na časove. On do sada nije video nijednu osobu sa bebom na predavanju, iako je to slušao da su mnoge mlade žene to činile.

"Imao sam ranac na leđima i bebu na grudima. Izgledao sam smešno", rekao je. Kako je ušao na vrata, osetio je strah. "Tada me je doktor Aleksander video i dočekao me raširenih ruku."

Aleksander je predložio da on nosi bebu dok Hajer piše beleške. Otac je zakačio bebu za profesorove grudi, i tada se čas nastavio.

A college student had to bring his baby to class. This professor held the girl during lecture so the student could take good notes. from r/pics

Hajer je za svoje kolege rekao da su bili prepuni podrške. Kasnije, mnogi su rekli da je im jako značilo videti Aleksandera kako podržava Hajera.

"Postoji negativan stereotip o Afroamerikancima kako nisu očevi svojoj deci, i mit da većina tamnoputih ljudi dolazi iz samohrane porodice", istakao je Hajer.

Ova poruka je simbol promene stereotipnog pogleda na muškarce.

Fotografiju je podelio kolega Nik Vaun, a ona se po društvenin mrežama širila ogromnom brzinom. 

Jedan od odgovora je glasio: "Ne samo da ih učite matematiku na svom času, već ih učite o empatiji, saosećanju, ljubaznosti, jačanju zajednice, brizi za druge, i tome kako da pobeđuju u životu."

Dejvid A. Tomas, predsednik ovog koledža, rekao je da je misija Morhausa da se pomogne muškarcima da razviju disciplinovan um kako bi mogli da budu lideri sopstvenog života.

"Doktor Aleksandar je primer onoga na šta su spremni profesori Morhaus koledža da učenici uspeju u svojim akademskim ciljevima", istakao je Tomas.

Aleksander je pokazao mnogo osećajnosti tokom svog intervjua, ističući u prvi plan ponos svojim studentima, za koje kaže da su prevazišli stereotipe.

Društvo, prema njegovim rečima, ne razmišlja o ukrštanju edukacije i roditeljstva.

"Zajednica je važna. Želim svet u kom Vejn ne mora da bude pod pritiskom i onemogućen da se spremi za test, pa čak i kad je nega deteta u pitanju."