Kokice su jedna od najpopularnijih grickalica i gotovo je nemoguće zamisliti gledanje filma bez njih. Iako takav scenario izgleda kao zabavno, porodičo veče, ali važno je znati da su baš takve sitne grickalice opasne za malu decu.

Upravo je na to upozorila Nikol Godar, majka čiji se sin gotovo ugušio kokicama.

Kako je napisala na Fejsbuku, porodica je gledala film i svo su jeli kokice, a onda je maleni Neš odjednom počeo da se guši. Panika je, naizgled, kratko trajala jer je Neš na kraju progutao kokicu i činilo se da je sve u redu.

Međutim dečak je zatim počeo da kašlje, ali niko nije ni sumnjao da je problem i dalje u kokici. Sve je jače kašljao, a kada je dobio i povišenu temperaturu, majka je odlučila da veruje svom instinktu i nazove pedijatra koji ih je odmah uputio u bolnicu.

Rendgenski snimak je potvrdio sumnje. Kokica je ušla u njegova pluća.

"Razvila se upala levog plućnog krila, a lekari su predložili operaciju kojom će ukloniti komadiće kokice", pojasnila je Godar.

Neš je na kraju prošao dve operacije kojima je uklonjeno šest komadića kokice. Srećom, uspešno se oporavlja.

Lekari su majku upozorili da se kokice ne daju deci mlađoj od pet godina upravo zbog ovakvih situacija.

"Mrzim što to koristim kao izgovor, ali stalno sam govorila da nam je on treće dete i da ne pazim kao kada smo imali samo jedno", rekla je.

"Htela sam da podelim sa svima ovu priču jer ljudi uopšte nisu svesni koliko kokice mogu biti opsane za malu decu, i do kakvih posledica može da dođe. Zahvalni smo što je naš sin dobro", dodala je.

Objava ove mame postala je viralna, a korisnici društvenih mreža su je podijelili 140 hiljada puta.

Now that I’ve had a chance to sit and reflect on a very unfortunate but eye opening event that our family encountered. I...

Posted by Nicole Johnson Goddard on Sunday, February 24, 2019