Noa Val je uspeo da preživi uprkos lošim prognozama lekara koji su njegovim roditeljima pet puta predlagali da okončaju trudnoću abortusom.

Šeli i Rob Val odbili su čak pet puta savet lekara da se trudnoća okonča abortusom jer je konstatovano da njihova beba u stomaku nema mozak. Oni su se držali odluke da dočekaju sina.

Noa je rođen sa samo dva odsto mozga. Do njegove treće godine on je već porastao do 80 odsto, a šest godina kasnije njihov sin je pobedio sve loše prognoze i uspeo da ima mozak.

Iako je roditeljima rečeno da beba nema šanse da preživi, Noa je pobedio sva loša predviđanja. Njegov otac otkriva da je bilo lekara koji su smatrali da u njegovoj maloj glavi nema uopšte mozga. Drugi su im rekli da je njegov mozak samo smešten u veoma malenom prostoru i da će se to promeniti kada se rodi.

Zbog sumnje da mu je mozak sabijen, pretila je opasnost da se on rodi sa nekim poremećajima i deformitetima. Danas, on je jedan naočiti dečačić. Njegov otac ističe da je razlog zašto nisu odustali taj što su ga on i supruga očekivali kao odrasli i zreli ljudi, i da su bili mlađi da bi verovatno potpali pod uticaj lekara koji su im savetovali abortus.

Odlučili su da Noa dobije šansu da se bori za život uz njihovu pomoć i isplatilo se. Iako su lekari rekli roditeljima da dečak neće moći da priča, vidi, čuje ili jede, i da će biti mentalno zaostao, Noa ne pokazuje nikakve simtpome koji su ovde navedeni. Ovo čudo od dečaka je rođeno 11.11. u 11 časova.

Noa mora da ide na tretmane koji se nazivaju neurofizika, miks fizioterapije i kognitivnih vežbi.