U slučaju požara u kući, jedna stvar bi mogla da spasi život vašoj deci, a da toga možda uopšte niste svesni. Naime, njujorški vatrogasci iz stanice Harbur, na zvaničnoj Fejsbuk stranici ostavili su jedno važno obaveštenje za roditelje.

"Kad su deca mala, teško ih je uveriti da vrata od sobe treba da budu zatvorena. Oni uvek žele da su barem malo odškrinuta. U kada u školama radimo edukaciju dece i jedna stvar koju im uvek objašnjavamo je to koliko je važno da spavaju u sobi sa zatvorenim vratima", napisali su.

As a parent it’s hard to convince little kids to sleep with the door closed, they always want it open just a little. I...

Posted by Cold Spring Harbor Fire Department on Tuesday, January 29, 2019

Kako bi bolje objasnio svoju poentu, objavio je fotografije vrata koja su sa jedne strane potpuno crna, izgorena, dok su druge bela. 

"Vlasnici kuće i pas su dobro. Ove fotografije su odličan primer koliko je važno da se zatvore vrata kad spavate. Na obe fotografije nalaze se vrata spavaće sobe. Dok je spoljna strana potpuno uništena, unutrašnja deluje neoštećeno. Vrata su, naime, bila zatvorena i tako zaštitila spavaću sobu i sav sadržaj u njoj", dodali su.

"Da se kojim slučajem neko nalazio u sobi, zatvorena vrata bi mu spasila život. Uzrok požara još uvek je predmet istrage, a veruje se da nije nameran", stoji u objavi na stranici vatrogasne stanice koja je postala viralni hit. Do sada je podeljena skoro deset hiljada puta, a dobila je i isto toliko komentara.