Pošto se njena tromesečna ćerka Benks mučila sa spavanjem, Hilari je pozvala profesionalca: specijalistu za negu novorođenčadi Kimberli Von Slomski.

Beba Benks je bila "prepuna adrenalina", napisala je Dafova na instagramu.

"Bukvalno ne spava, osim ako ne nađe udobnog čoveka da spava na njemu, i to traje maksimalno 30 ili 40 minuta! Nije bilo realno da živimo nomalne živote, posebno uz posao i uz još jedno dete!"

Nakon vikenda provedenog u radu sa Kimberli, Dafova je rekla da Benks spava kao prava beba.

"Bebama je potreban san, i naša devojčica je srećnija nego ikad", rekla je Dafova i dodala: "Sinoć je prespavala 11 sati i probudila se sa najvećim osmehom koji sam videla. Ima neke svoje tehnike uz koje zaspi, i to je stvarno neverovatno za gledanje."

View this post on Instagram

We have a sleeping baby! Baby whisperer/ genius/ brilliant /calm and loving Kimberly (actually baby care specialist and postpartum doula) ( @sweetdreams.la ) spent this rainy weekend with us and got our sweet girl sleeping! The poor thing was running on adrenaline... literally not sleeping unless she had a warm human to sleep on and even then 30-40 minutes max! Not realistic for our lives with going back to work and another child! Babies NEED sleep and our little girl is the happiest I have ever seen her! She slayed 11 hours last night and woke up with the biggest gummy smile I have ever seen! She has the tools to fall asleep on her own and it was so amazing (and a little emotional) to watch. I’m so proud of her and us! This was the right choice for our family! I honestly didn’t remember what good sleep felt like! Pretty delicious!

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on Feb 4, 2019 at 11:54am PST

Dakle, kakvu specijalnu magiju praktikuje neko poput Kimberli von Slomski, i da li je trener za spavanje samo nešto što holivudske zvezde sebi mogu da priušte?

Zapošljavanje trenera za spavanje ne znači dopuštanje bebi da "isplače sve iz sebe", istakla je Dženifer Valdburger, suosnivač "Sleepy Planet Parenting", koja zajedno sa partnerom Džilom Spivakom, već 20 godina pomaže porodicama i deci sa problemima u spavanju, kako u Americi, tako i širom sveta (putem telefona ili skajpa). 

Ovi licencirani porodični terapeuti i treneri spavanja, kako oni to zovu, nikada nisu koristili isti plan dva puta. Umesto toga, prave individualne planove i strategiju prema potrebama svake porodice, stvarajući vezu između roditelja i deteta kao osnovni cilj.

Kako to funkcioniše?

Na inicijalnom sastanku roditelji otkrivaju svaki svoj korak u toku dana i noći, i to sat po sat. Nakon toga, formuliše se plan (koji će rezultovati uspehom obično za manje od sedam dana - za decu mlađu od pet godina). Roditelji i stručnjaci za san sve vreme u kontaktu i, ukoliko je potrebno, plan se menja za rad ostvarenja cilja. 

Valderburgerova i Spivak cenu ovog postupka obračunavaju prema vremenu koje provode sa porodicom. 

Minimalnu cenu imaju knjiga ili DVD, mini konsultacije zavise od vremena i potreba, dok su celokupne konsultacije skuplje, i opet, zavise od situacije i iskustva.

Sa globalnom klijentelom, Valdburgerova pravi dogovore uzimajući u obzir i kulturne razlike.

"Mnogi roditelji ne razumeju dobro proces i misle da treneri spavanja prosto postave bebu u kolevku, a zatim odu i ostave je da plače satima", ističe terapeutkinja. 

"To definitivno ne izgleda tako. Apsolutno postoji put učenja novih veština, i to uz konstantno stvaranje emotivne povezanosti roditelja sa bebom", kaže Dženifer i ističe da je moguće da će postojati minimalna količina suza, ali zbog korišćenja njihovih tehnika, suze nastaju zbog bebinog besa što ne dobija ono što je navikla, a ne iz straha da je napuštena, a to je ogromna razlika.

Uglavnom se radi sa bebama starijim od četiri meseca, koje imaju više od 6 kg, a najstariji "pacijenti" su joj bili tinejdžeri od 13 i 14 godina. 

"Roditelji govore kako im se čini da imaju potpuno drugo dete", rekla je. "Mislim da to često roditelji uopšte ne uzimaju u obzir. Mislite kako jednostavno imate nemirno i svojeglavo dete, međutim kada se bolje odmori, postaje drugačija osoba."

Dafova je razjasnila u svom postu da je unajmljivanje trenera za spavanje bio pravi izbor za njihovu porodicu. "Jako sam ponosna i na nju i na nas", napisala je. "Iskreno, zaboravila sam kako je dobar osećaj naspavati se!"