Zavist na društvenim mrežama je stvarna. Ali zapamti, svi dele samo ono što žele da drugi vide. Komičarka i Jutjuberka Kolin Balinger nedavno je rodila malenog dečaka. U samo mesec dana otkako je postala mama, naučila je kako majčinstvo zaista izgleda. Pogodite, radi se o potpunom haosu.  

"Vidim puno mama koje na društvenim mrežama objavljuju savršene i naizgled jednostavne životne stilove...ali ovo je realniji prikaz majčinstva", napisala je Kolin uz fotografiju koja pokazuje sve 'izdajničke' znakove jedne mame. 

— Colleen Ballinger (@ColleenB123) January 17, 2019

"Sledeći put kada naiđeš na fotku savršene mame, samo se seti da je ranije tog dana verovatno imala istu pobljuckanu i popišanu majicu, hrpu prljavog veša koje čeka na pranje, i masnu kosu zavezanu u rep. A ispod te savršene fotke verovatno se krije isti višak kilograma koje nosi nakon porođaja. Čak i ako ih ne nosi, verovatno ima nekih drugih postporođajnih problema koje nikada nećeš videti na društvenim mrežama.

I taj neuredni deo majčinstva je prekrasan. Želela bih da ljudi na internetu više pokazuju svoju stvarnost, umesto najsavršenijih verzija sebe. Jer i taj neuredni deo takođe je prekrasan", rekla je ova mama.  Da je njena poruka odjeknula među drugim majkama, dokazuje činjenica da je fotografija podeljena preko 130 000 puta, a mnoge mame je inspirisala da same podele taj prekrasan nered majčinstva.